REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles en aankomsten bergop zijn blikvangers in zware Tour 2020

Tour de FranceHet parcours voor de Tour van volgend jaar is bekend. De voorstelling in Parijs gebeurde in het bijzijn van viervoudig winnaar Chris Froome en titelverdediger Egan Bernal. De klimtijdrit op de voorlaatste dag naar La Planche des Belles Filles is de blikvanger. Verder wordt het vooral weer een Tour voor klimmers met vier aankomsten bergop. Twee daarvan liggen in de eerste week. “De Tour ging nog nooit zo vroeg, zo hoog”, aldus koersdirecteur Christian Prudhomme.

10 reacties

 • John Wuyts

  2 jaar geleden
  Hubert Wouters, een westrijdparcours moet niet voor 1 renner gemaakt worden maar de Tour moet er zijn voor alle renners. Geef mij maar Giro en Vuelta veel eerlijker, Tour is corrupt !!.
 • Gerard Dekker

  2 jaar geleden
  Eerst het parcours van de Olympische wegrit afwachten en dan pas beslissen wie de tour gaat rijden.Het EK voetbal is ook nog tijdens de Tour. Ik raad Tom Dumolin af om in de Tour te gaan starten en op de OS te wedden.
 • Ronny Popelier

  2 jaar geleden
  De Ronde van Frankrijk net als sommige andere wedstrijden, alsmaar moeilijker, gevaarlijker en spectaculaire afdalingen enz.... De organisatoren vergeten gewoon dat renners ook mensen zijn en geen robots.
 • Pieter Martens

  2 jaar geleden
  De Giro en de Vuelta gaan mij steeds beter smaken.
 • Marc Suys

  2 jaar geleden
  Het belooft weer een prachtige sportzomer te worden. De Tour, het EK voetbal en de Olympische Spelen. Hopelijk veel Belgen de meedoen voor de prijzen. Voor ons gepensioneerden een heel leuke zaak.
 1. Het persoonlijke gevecht van ‘halve Belg’ Allan Peiper in de Tour: “De pijn en de angst om mijn ziekte maakte alles veel groter”
  PREMIUM
  Tour de France

  Het persoonlij­ke gevecht van ‘halve Belg’ Allan Peiper in de Tour: “De pijn en de angst om mijn ziekte maakte alles veel groter”

  De Tourzege van Tadej Pogacar heeft ook een Belgisch randje. Allan Peiper (60), de Australische ploegleider van UAE, is een halve landgenoot — hij woont hier al driekwart van zijn leven. Zijn Tour was bijzonder emotioneel: het was een strijd voor geel en tegen kanker. Een uitgebreid interview in tekst en video met de 'halve Belg’ in Gent.
 1. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"

 2. Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”
  Play
  Voetbal

  Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”

  19 april