REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles en aankomsten bergop zijn blikvangers in zware Tour 2020

Tour de FranceHet parcours voor de Tour van volgend jaar is bekend. De voorstelling in Parijs gebeurde in het bijzijn van viervoudig winnaar Chris Froome en titelverdediger Egan Bernal. De klimtijdrit op de voorlaatste dag naar La Planche des Belles Filles is de blikvanger. Verder wordt het vooral weer een Tour voor klimmers met vier aankomsten bergop. Twee daarvan liggen in de eerste week. “De Tour ging nog nooit zo vroeg, zo hoog”, aldus koersdirecteur Christian Prudhomme.

10 reacties

 • John Wuyts

  2 jaar geleden
  Hubert Wouters, een westrijdparcours moet niet voor 1 renner gemaakt worden maar de Tour moet er zijn voor alle renners. Geef mij maar Giro en Vuelta veel eerlijker, Tour is corrupt !!.
 • Gerard Dekker

  2 jaar geleden
  Eerst het parcours van de Olympische wegrit afwachten en dan pas beslissen wie de tour gaat rijden.Het EK voetbal is ook nog tijdens de Tour. Ik raad Tom Dumolin af om in de Tour te gaan starten en op de OS te wedden.
 • Ronny Popelier

  2 jaar geleden
  De Ronde van Frankrijk net als sommige andere wedstrijden, alsmaar moeilijker, gevaarlijker en spectaculaire afdalingen enz.... De organisatoren vergeten gewoon dat renners ook mensen zijn en geen robots.
 • Pieter Martens

  2 jaar geleden
  De Giro en de Vuelta gaan mij steeds beter smaken.
 • Marc Suys

  2 jaar geleden
  Het belooft weer een prachtige sportzomer te worden. De Tour, het EK voetbal en de Olympische Spelen. Hopelijk veel Belgen de meedoen voor de prijzen. Voor ons gepensioneerden een heel leuke zaak.
 1. Enorme ontgoocheling bij Jumbo-Visma, aangeslagen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”
  Play
  Tour de France

  Enorme ontgooche­ling bij Jum­bo-Vis­ma, aangesla­gen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”

  Feest bij UAE, doffe ellende bij Jumbo-Visma. Bij Primoz Roglic overheerste uiteraard pure teleurstelling na zijn aankomst. Weg eindzege. Weg gele trui. De Sloveen ging erbij zitten en staarde in het oneindige. Ploegmakkers Tom Dumoulin en Wout van Aert gingen Roglic troosten. Schouderklopjes en woorden van steun, maar veel hielp het uiteraard niet (zie video boven). Enkele minuten later toonde Roglic zich ook groot in de nederlaag. Hij ging z’n jonge landgenoot feliciteren tijdens diens flashinterview.
 1. Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro
  Play

  Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro

 2. "Wat een eikel, die ploegleider!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchange
  Play

  "Wat een eikel, die ploeglei­der!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchan­ge