Lennard Kämna won in Villard-de-Lans na een knappe solo van 20 kilometer.
Volledig scherm
Lennard Kämna won in Villard-de-Lans na een knappe solo van 20 kilometer. © AFP

Kämna zet zichzelf op de kaart met fameuze solozege in Villard-de-Lans, Benoot komt als 7de over de meet

Tour de FranceLennard Kämna heeft de zestiende rit in de Tour gewonnen. De 24-jarige Duitser vertrok op twintig kilometer van de aankomst uit een ruime kopgroep met onder meer Tiesj Benoot. Op het slotklimmetje volgde wat spierballengerol tussen de favorieten, al leidde dat niet tot noemenswaardige verschillen. Primoz Roglic trekt morgen in het geel naar de Col de la Loze.

10 reacties

 • Jozef Schrauwen

  6 maanden geleden
  Hadden er nu een hoop positieve testen geweest dan hadden diegenen die nu klagen dat het niet kan dat er geen positieven zijn gezegd dat de koers nooit had mogen gereden worden
 • Jeff Verbuuren

  6 maanden geleden
  martin wa dacht ge nu ,die rijd volgend seizoen voor een andere ploeg,die pakt nu geen risicos
 • Martin Maebe

  6 maanden geleden
  Wederom straffe prestaties van Tiesj Benoot en Van Aert. Ik zag liever Benoot en Van Aert beiden aangeduid als de kopmannen voor het WK. Die twee zijn in bloedvorm, wat helemaal niet kan gezegd worden bij Van Avermaet. Deze laatste rijdt wel mee in het peloton en komt binnen de tijd aan, maar daarmee is dan ook alles gezegd.
 • Freddy van Puymbrouck

  6 maanden geleden
  De tour heeft altijd al een eigen leven geleid, zelfs de einduitslag moet je niet al te serieus nemen.Hoeveel eind overwinnaars hebben hun zege al moeten inleveren en hoeveel zijn er de dans ontsprongen.Zo moet je ook maar de corona testen kijken in de tour!.
 • rené biesemans

  6 maanden geleden
  waar zitten die zogezegde kanshebbers voor de eindzege Bernal uitgeteld door Woud en van Quintana geen spoor man man sukkelaars
 1. Onze man in de Tour bij de verantwoordelijke van de aankomstlijn: “Ik heb een ploeg van zes mensen”
  Play
  Tour de France

  Onze man in de Tour bij de verantwoor­de­lij­ke van de aankomst­lijn: “Ik heb een ploeg van zes mensen”

  Stijn Vlaeminck, onze man in de Tour de France, ging langs bij de verantwoordelijke van de aankomstlijn. “Ik heb een ploeg van zes mensen, zonder hen ben ik niets”, klonk het. “We zijn verantwoordelijk voor de markeringen van álle 21 etappes. Voor de partners is het heel belangrijk om visibiliteit te krijgen. We proberen het beste eruit te halen, maar dat is niet altijd evident. Wanneer het het moeilijkst werken is? Als het regent, want we gebruiken waterverf. We doen ons uiterste best om een goede visibiliteit te garanderen. Nu hebben we geluk. Hopelijk blijft het zo tot in Parijs.”
 1. Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzersterke Deen: herbekijk de hoogtepunten van de 19de rit
  Play
  Tour de France

  Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzerster­ke Deen: herbekijk de hoogtepun­ten van de 19de rit

  Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) won de negentiende etappe in de Ronde van Frankrijk. In de etappe over 166,5 kilometer tussen Bourg-en-Bresse en Champagnole was de Deen in het slot de sterkste en de slimste van een kopgroep van twaalf, met daarin vier Belgen. Kragh Andersen sloop weg op zo’n zestien kilometer van de meet en liet zijn voorsprong oplopen tot ongeveer een minuut. In de achtervolgende groep won de Sloveen Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) de sprint voor de tweede plaats, voor Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Met Dries Devenyns zat ook een vierde Belg in de goeie groep.
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  36

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"