Lennard Kämna won in Villard-de-Lans na een knappe solo van 20 kilometer.
Volledig scherm
Lennard Kämna won in Villard-de-Lans na een knappe solo van 20 kilometer. © AFP

Kämna zet zichzelf op de kaart met fameuze solozege in Villard-de-Lans, Benoot komt als 7de over de meet

Tour de FranceLennard Kämna heeft de zestiende rit in de Tour gewonnen. De 24-jarige Duitser vertrok op twintig kilometer van de aankomst uit een ruime kopgroep met onder meer Tiesj Benoot. Op het slotklimmetje volgde wat spierballengerol tussen de favorieten, al leidde dat niet tot noemenswaardige verschillen. Primoz Roglic trekt morgen in het geel naar de Col de la Loze.

10 reacties

 • Jozef Schrauwen

  1 jaar geleden
  Hadden er nu een hoop positieve testen geweest dan hadden diegenen die nu klagen dat het niet kan dat er geen positieven zijn gezegd dat de koers nooit had mogen gereden worden
 • Jeff Verbuuren

  1 jaar geleden
  martin wa dacht ge nu ,die rijd volgend seizoen voor een andere ploeg,die pakt nu geen risicos
 • Martin Maebe

  1 jaar geleden
  Wederom straffe prestaties van Tiesj Benoot en Van Aert. Ik zag liever Benoot en Van Aert beiden aangeduid als de kopmannen voor het WK. Die twee zijn in bloedvorm, wat helemaal niet kan gezegd worden bij Van Avermaet. Deze laatste rijdt wel mee in het peloton en komt binnen de tijd aan, maar daarmee is dan ook alles gezegd.
 • Freddy van Puymbrouck

  1 jaar geleden
  De tour heeft altijd al een eigen leven geleid, zelfs de einduitslag moet je niet al te serieus nemen.Hoeveel eind overwinnaars hebben hun zege al moeten inleveren en hoeveel zijn er de dans ontsprongen.Zo moet je ook maar de corona testen kijken in de tour!.
 • rené biesemans

  1 jaar geleden
  waar zitten die zogezegde kanshebbers voor de eindzege Bernal uitgeteld door Woud en van Quintana geen spoor man man sukkelaars