Lennard Kämna won in Villard-de-Lans na een knappe solo van 20 kilometer.
Volledig scherm
Lennard Kämna won in Villard-de-Lans na een knappe solo van 20 kilometer. © AFP

Kämna zet zichzelf op de kaart met fameuze solozege in Villard-de-Lans, Benoot komt als 7de over de meet

Tour de FranceLennard Kämna heeft de zestiende rit in de Tour gewonnen. De 24-jarige Duitser vertrok op twintig kilometer van de aankomst uit een ruime kopgroep met onder meer Tiesj Benoot. Op het slotklimmetje volgde wat spierballengerol tussen de favorieten, al leidde dat niet tot noemenswaardige verschillen. Primoz Roglic trekt morgen in het geel naar de Col de la Loze.

10 reacties

 • Jozef Schrauwen

  1 jaar geleden
  Hadden er nu een hoop positieve testen geweest dan hadden diegenen die nu klagen dat het niet kan dat er geen positieven zijn gezegd dat de koers nooit had mogen gereden worden
 • Jeff Verbuuren

  1 jaar geleden
  martin wa dacht ge nu ,die rijd volgend seizoen voor een andere ploeg,die pakt nu geen risicos
 • Martin Maebe

  1 jaar geleden
  Wederom straffe prestaties van Tiesj Benoot en Van Aert. Ik zag liever Benoot en Van Aert beiden aangeduid als de kopmannen voor het WK. Die twee zijn in bloedvorm, wat helemaal niet kan gezegd worden bij Van Avermaet. Deze laatste rijdt wel mee in het peloton en komt binnen de tijd aan, maar daarmee is dan ook alles gezegd.
 • Freddy van Puymbrouck

  1 jaar geleden
  De tour heeft altijd al een eigen leven geleid, zelfs de einduitslag moet je niet al te serieus nemen.Hoeveel eind overwinnaars hebben hun zege al moeten inleveren en hoeveel zijn er de dans ontsprongen.Zo moet je ook maar de corona testen kijken in de tour!.
 • rené biesemans

  1 jaar geleden
  waar zitten die zogezegde kanshebbers voor de eindzege Bernal uitgeteld door Woud en van Quintana geen spoor man man sukkelaars
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Van Aert in spaarstand voor Tokio en sprint niet meer mee (behalve op de Champs-Elysées?): “De tijdrit is nu de prioriteit”
  Tour de France
  7

  Van Aert in spaarstand voor Tokio en sprint niet meer mee (behalve op de Champs-Elysées?): “De tijdrit is nu de prioriteit”

  Pas op 5,5 km van de top van Luz Ardiden liet Wout van Aert gaan. Vanaf dat moment ging hij aan andere dingen denken en dat doet hij ook morgen. De rit naar Libourne, de 19de etappe in deze Tour de France, is gedoemd om op een sprint te eindigen, maar WvA zit al met zijn gedachten bij de generale repetitie voor de Olympische Spelen: de tijdrit van zaterdag.