Christophe Laporte verraste alles en iedereen in Cahors
Volledig scherm
Christophe Laporte verraste alles en iedereen in Cahors © Photonews

Jumbo-Visma alwéér boven: Laporte legt Stuyven en opkomende Philipsen in de luren in Cahors

Tour de FranceChristophe Laporte (29) heeft in de 19de etappe voor de eerste Franse ritzege in deze Tour gezorgd. De man van Jumbo-Visma ging in de slotkilometer op en over een groepje vluchters met Jasper Stuyven en bleef de sprintende Jasper Philipsen net voor. Wout van Aert offerde z'n kansen op en sprintte zelf niet mee.

22 reacties

 • Sonny Pollaere

  4 maanden geleden
  Zou Vingeraar de sprint kunnen winnen. Wat zou dat een belevenis zijn.
 • Lucien Mertens

  4 maanden geleden
  Eigenlijk is het Wout die iederéén in de luren legt, en naderhand zie je hem dan bij het succes van de ploegmaat glunderen alsof hij zelf gewonnen heeft. Het zit duidelijk goed bij dat team.
 • Geert Van de Moortele

  4 maanden geleden
  Vingegaard is zoals Armstrong.Rijdt 1 koers en de rest van het jaar zie je hem niet.
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Jumbo Visma is een vriendengroep waar iedereen voor elkaar door het vuur gaat. En deze vriendschap is het sterkste wapen voor Wout. Dus moet hij geen andere ploeg zoeken, dit is waar hij de meeste successen zal halen
 • Beeckaert Ingo

  4 maanden geleden
  Wielrennen is bijna meer ploegsport geworden dan voetbal. Zeker als je kunt winnen en laten winnen. Proficiat team Jumbo-Visma!
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”