Wout van Aert start aan de Tour in de tricolore.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert start aan de Tour in de tricolore. © BELGA

José De Cauwer wikt en weegt de Tour-Belgen: “Van Aert verbaast me nog elke koers, Benoot begint aan héél lastige missie”

Tour de FranceZeker houden de Rode Duivels het land nog wel even in de ban. “Liefst zo lang mogelijk”, hoopt José De Cauwer. Maar de kloeke zeventiger en cocommentator van de VRT hoopt tegelijk op een sprankelende Belgische Tour de France. “Als Van Aert snel wint en/of geel pakt, mogen Lukaku, De Bruyne en co. hun riempjes aantrekken.” José De Cauwer over de Belgen en hun kansen.

3 reacties

 • Johan Maddens

  1 jaar geleden
  Niet alleen José Decauwer , ik denk dat van Aert er nog velen zal verbazen , nu en de komende jaren . In gelijk welke wedstrijd is hij groots en dit voor een gans jaar ,en neem er dan nog de Ronde van Frankrijk bij . Ik verwacht hem weer sterk en hopelijk zonder tegenslag de 5 de rit (tijdrit van 27 km ) waarschijnlijk de gele trui .Ik hoop het !!
 • ROGER DEPREZ

  1 jaar geleden
  Zelfs een Wout op 90% is nog bekwam om te winnen, maar voor echte supporters van hem maakt dat niets uit omdat ze weten hij komt altijd terug als de compleetste renner op de weg.
 • Peter John Vermeersch

  1 jaar geleden
  Wout zal er wel staan in de TdF. Ik geloof in het kunnen van Wout.
 1. BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit
  Play
  Tour de France
  3

  BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit

  Het doek over de Ronde van Frankrijk 2022 is vandaag gevallen met traditionele slotrit naar de Champs-Elysées. Naar goede gewoonte werd er wat gedold, gepraat en - in het winnende kamp van Jumbo-Visma - champagne gedronken. Wout van Aert sprintte niet mee, maar liet zich wel in het begin zien met een schijnaanval met Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Die laatste probeerde het ook nog eens op de Champs-Elysées, maar de onvermijdelijke massasprint kwam er toch. En daarin stond er geen maat op de katterappe Jasper Philipsen. Bekijk hierboven de momenten van de 21ste etappe.
 2. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”