De Gouden Tour-ploeg van onze man ter plekke, Stijn Vlaeminck.
Volledig scherm
De Gouden Tour-ploeg van onze man ter plekke, Stijn Vlaeminck. © HLN

“Jammer genoeg Greg moeten schrappen”: onze man ter plekke, Stijn Vlaeminck, geeft zijn Gouden Tour-ploeg

Tour de FranceStijn Vlaeminck is onze man in de Tour de komende weken. Je leest, hoort, ziet hem in september overal. En dus ook bij... de Gouden Tour. Speciaal voor het grootste wielerspel van België stelde ook Stijn zijn ideale ploegje samen voor de komende Ronde van Frankrijk. Na uren zweten, zwoegen, hoofdpijn kwam hij met onderstaande vijftien namen op de proppen. “Ik heb serieus moeten puzzelen”, lacht hij.

  1. Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzersterke Deen: herbekijk de hoogtepunten van de 19de rit
    Play
    Tour de France

    Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzerster­ke Deen: herbekijk de hoogtepun­ten van de 19de rit

    Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) won de negentiende etappe in de Ronde van Frankrijk. In de etappe over 166,5 kilometer tussen Bourg-en-Bresse en Champagnole was de Deen in het slot de sterkste en de slimste van een kopgroep van twaalf, met daarin vier Belgen. Kragh Andersen sloop weg op zo’n zestien kilometer van de meet en liet zijn voorsprong oplopen tot ongeveer een minuut. In de achtervolgende groep won de Sloveen Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) de sprint voor de tweede plaats, voor Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Met Dries Devenyns zat ook een vierde Belg in de goeie groep.