Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Allan Peiper, de man achter het eerste Tour-succes van Pogacar, neemt na 7 jaar chemo afscheid van het peloton: “‘Blij dat ik leef op zelfde moment als jij’ schreef ik Tadej”

TOUR DE FRANCEAfgelopen winter heeft Allan Peiper afscheid genomen van het wielrennen, van zijn ploeg UAE en van Tadej Pogacar. Zeven jaar kankerbehandeling hebben hun tol geëist. “Ik zei tegen mijn vriendin Katrien: ‘Ik kan dit niet meer’. Ze zei: ‘Waarom stop je niet na Parijs-Roubaix?’ Het was alsof het licht aan ging.” En nu gaat het leven verder. Hij is getrouwd, er komt een nieuw huis en plannen worden gemaakt voor crisisopvang voor kinderen.

6 reacties

 • lieve rigo

  5 maanden geleden
  En mag het licht nog lang aanblijven Allan💖
 • Jos Van Genechten

  5 maanden geleden
  Allan, iemand met een hart voor mensen !
 • viaene philippe

  5 maanden geleden
  Veel sterkte Allan je verdiend het👍
 • Jan Van Bavel

  5 maanden geleden
  Een voorbeeld voor de wielersport en voor de gemeenschap.
 • Ronny Van den broeck

  5 maanden geleden
  Volgt een alternatieve therapie met groot succes een kanjer van een kerel doe zo verder
 1. BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit
  Play
  Tour de France
  3

  BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit

  Het doek over de Ronde van Frankrijk 2022 is vandaag gevallen met traditionele slotrit naar de Champs-Elysées. Naar goede gewoonte werd er wat gedold, gepraat en - in het winnende kamp van Jumbo-Visma - champagne gedronken. Wout van Aert sprintte niet mee, maar liet zich wel in het begin zien met een schijnaanval met Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Die laatste probeerde het ook nog eens op de Champs-Elysées, maar de onvermijdelijke massasprint kwam er toch. En daarin stond er geen maat op de katterappe Jasper Philipsen. Bekijk hierboven de momenten van de 21ste etappe.