Michael Morkov
Volledig scherm
Michael Morkov © ANP

Hoe Michael Morkov (36) dé sleutel tot sprintsucces Cavendish en Quick.Step is: “Hij is de beste lead-out in de wielergeschiedenis”

Tour de FranceElia Viviani. Sam Bennett. En nu Mark Cavendish. Alle drie succesvolle sprinters bij Deceuninck-Quick.Step - in grote rondes samen goed voor 14 etappezeges. En alle drie mochten ze dezelfde man bedanken: Michael Morkov (36). Hij is dé succesfactor voor de Wolfpack-trein. “Michael begrijpt mijn grappen niet. En als hij ze toch begrijpt, zegt hij dat ik moet zwijgen.”

3 reacties

 • Peter John Vermeersch

  3 maanden geleden
  En dat is de verdienste van Lefevere. Hij laat renners groeien in hun " Waar ze goed in zijn". Morkov greep die met beide handen. En is nu de laatste man in het treintje. Maar een wereldklasse.
 • Rik Cappelle

  3 maanden geleden
  Hoewel hij spurt als een slak zou bv een duo Renshaw-Morkov bijna in staat zijn om Remco Evenepoel een spurt te doen winnen.
 • Pat Debal

  3 maanden geleden
  Is gemakkelijk om zo sprinten te winnen vroeger was het anders de spurters moesten het alleen klaren maar ja
 1. “Welkom in het tijdperk Pogacar”: volgens columnist Thijs Zonneveld kunnen we niet meer om de dominantie heen
  PREMIUM
  Tour de France
  18

  “Welkom in het tijdperk Pogacar”: volgens columnist Thijs Zonneveld kunnen we niet meer om de dominantie heen

  Spannend om de eindzege was de Tour de France nooit. Dat zag ook columnist Thijs Zonneveld. Geen berg gezien na vijf dagen, maar iedereen wist toen al: tegen Tadej Pogacar is niets te beginnen. Wat betekent dat voor de toekomst? “Er is wel vaker van jonge Tourwinnaars gezegd dat ze de sport járenlang zouden domineren. Maar Pogacar is nog een klasse beter dan Ullrich en Bernal.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).