De Storebæltsbroen.
Volledig scherm
De Storebæltsbroen. © RV

Het onheilspellende sluitstuk van rit 2: brug van 18 kilometer die te gevaarlijk is voor fietsers maar niet voor de Tour

TOurEen brug met een eigen weerbericht: dat voorspelt weinig goeds. De Storebæltsbroen — de Grote Beltbrug — vormt hét decor van de eerste koninklijke sprint van deze Tour. 18 kilometer lang, 18 weetjes over het onheilspellende sluitstuk van rit twee.

6 reacties

 • Eddy DESMET

  1 maand geleden
  Ik vraag me af waarom de Tour de France in Denemarken start ... Is het dan nog een Tour de France ? Heel zeker niet.
 • Peter Johan

  1 maand geleden
  Wat mij betreft hoeft de Tour niet in Denemarken te starten maar de Vuelta is ook al in Nederland gestart (dit jaar weer trouwens), de Giro eveneens in NL en DK en zelfs in Israel en N. Ierland. En als er dan toch aardrijkskunde wordt gegeven: Frankrijk en Denemarken liggen hoegenaamd niet "ver uit elkaar". De afstand Kopenhagen - Duinkerken is ruim korter dan bv. Duinkerken - Perpignan, en vanuit het zuiden van Denemarken zelfs de helft korter, beste Mevr. Cuppens...
 • Peeters Francis

  1 maand geleden
  Gisteren was de regen de spelbreker en vandaag zal het de brug zijn.
 • roger goddeeris

  1 maand geleden
  Een groot circus daarom ook de naam Ronde van frankrijk.
 • Stephan Priem

  1 maand geleden
  Hier in België slagen ze er nog niet in om een deftige brug over de Schelde te leggen. Als men in 1997 aan de Lange Wapper was begonnen reden we er nu al over, 25 jaar later nog steeds de zelfde ellende op de Antwerpse ring.
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.