BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Het geel van Wout zullen we niet verdedigen”: Jumbo-Visma wil vandaag vooral slag slaan voor eindklassement Roglic en Vingegaard

Tour de FranceDe laatste zes Tour-ritten van Wout van Aert: eerste, eerste, tweede, tweede, tweede, eerste. In de kasseirit naar Arenberg wacht een nieuwe kans op ritwinst, maar mag hij wel van de ploeg? Sportieve baas Merijn Zeeman is formeel: “Het geel van Wout heeft bij ons geen prioriteit”

73 reacties

 • Robert De Beukeleer

  1 maand geleden
  men zou beter voor Van Aert rijden want van Roglic gaat het niet komen dat zie je nu al komt telkens te kort zonder pech wint Pojacar de Tour
 • Mieke Ponet

  1 maand geleden
  Typisch Hollandse uitspraken en dat is duidelijk dat ze geen plan B hebben en na die kasseien rit is het duidelijk dat ze totaal geen rekening hebben gehouden met pech van hun twee kopmannen en Wout opofferen is niet slim, maar dat zullen we maar op naam schijven van Hollandse overschatting en dat is niet de eerste keer .
 • Mario Tersago

  1 maand geleden
  Geen prioriteit.. maar als je de rest van het team rond Roglic en Vingegaard zet, dan kan die ene meesterknecht/kopman geen probleem zijn in een vrije rol, toch? Wat gisteren betrof, heeft Vingegaard bewust in Yates zijn wiel gaan hangen om geen onnodige ballast met Wout mee te laten gaan. Tactisch, goed gezien .. al had het mooi geweest dat Jonas ook wat seconden dichter kon kruipen.
 • Tessa vandermout

  1 maand geleden
  Mijn inziens wordt het tijd om Roglic stilaan opzij te schuiven voor Van Aert. Wat heeft die nog gepresteerd ? Meestal niet te zien en als het dan eens lijkt te lukken verprutst die het steeds voor zichzelf in de laatste ritten. Wat zou Van Aert niet nog allemaal kunnen verwezenlijken moesten de ploeg eens wat meer voor hem rijden ipv steeds weer voor Roglic ?
 • mike vanzandweghe

  1 maand geleden
  Hopelijk kan hij groen houden hé dan.