Tadej Pogacar - Peter Van Eenoo
Volledig scherm
PREMIUM
Tadej Pogacar - Peter Van Eenoo © BELGA/Photo News

“Helaas heeft het wielrennen een verleden met uitzonderlijke prestaties”: professor Van Eenoo maakt zich ongerust dat het zo stil blijft op het dopingfront

Tour de FranceTadej Pogacar rijdt hard in de Tour de France, heel hard. En dan worden er vragen gesteld. Maar als Pogacar harder kan rijden dan de rest, moet hij ook slimmer zijn dan de rest. Slimmer dan de dopingjagers zoals professor Peter Van Eenoo van het DoCoLab Gent. Van Eenoo beseft dat het opsporingssysteem niet waterdicht is. “Thomas De Gendt stelt zich vragen bij hoe snel het gaat. Ook Greg Van Avermaet sprak zich in die zin uit. Misschien weten zij iets meer.”

42 reacties

 • Elle Devee

  3 maanden geleden
  Geen haar op mijn hoofd dat gelooft dat er geen hulpmiddelen meer gebruikt worden in het peloton. En toch wordt niets meer gevonden. Dit bewijst enkel dat middeltjes gebruikt worden die men nog niet kan opsporen. Of met andere woorden, de stroper is de boswachter weer te slim af.
 • roger gilis

  3 maanden geleden
  Wie kan nu de Tour rijden op pannenkoeken en boterhammen met confituur?
 • Andre Van Royen

  3 maanden geleden
  De stroper is altijd slimmer dan de boswachter.
 • André Christiaens

  3 maanden geleden
  Hoe vlogen die renners van BMC enkele jaren geleden, waren daar toen ook geen Belgen bij, geraken nu nog tot aan de eindstreep met moeite.
 • SONNY Pollaere

  3 maanden geleden
  Als menheer de perfessor al niet meer weet wat men daar uitspookt, wel daar zakt mijn broek nu eens van af. - SONNY P.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Chris Froome hoopt nog altijd oude niveau te halen: “Dit soort koersen heb ik nodig, ook al finish ik in de achterste regionen”
  Tour de France
  5

  Chris Froome hoopt nog altijd oude niveau te halen: “Dit soort koersen heb ik nodig, ook al finish ik in de achterste regionen”

  Chris Froome haspelde zijn tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France al af. De viervoudige Tourwinnaar stond zaterdagmorgen op 4u07 van leider Tadej Pogacar, maar hoopt nog steeds om op zijn oude niveau terug te keren. Aan opgeven heeft hij dan ook nooit gedacht: “Ik hou van de sport, ook al is ze soms meedogenloos en brutaal.”
 2. Zonneveld over Pogacar: “Beschuldigen zonder hard bewijs gaat te ver. Maar er is genoeg reden om vragen te stellen”
  PREMIUM
  Tour de France

  Zonneveld over Pogacar: “Beschuldi­gen zonder hard bewijs gaat te ver. Maar er is genoeg reden om vragen te stellen”

  Ook Thijs Zonneveld keek de voorbije dagen met open mond naar de prestaties van Tadej Pogacar. De columnist weet niet of Pogi iets doet wat niet mag en vindt het “veel te ver gaan om hem zonder hard bewijs te beschuldigen”. Maar tegelijk heeft de Nederlander wel vragen, ook over enkele dubieuze figuren in Pogacars omkadering, én geeft hij ook aan hoe Pogacar de verdachtmakingen kan counteren.