Tadej Pogacar - Peter Van Eenoo
Volledig scherm
PREMIUM
Tadej Pogacar - Peter Van Eenoo © BELGA/Photo News

“Helaas heeft het wielrennen een verleden met uitzonderlijke prestaties”: professor Van Eenoo maakt zich ongerust dat het zo stil blijft op het dopingfront

Tour de FranceTadej Pogacar rijdt hard in de Tour de France, heel hard. En dan worden er vragen gesteld. Maar als Pogacar harder kan rijden dan de rest, moet hij ook slimmer zijn dan de rest. Slimmer dan de dopingjagers zoals professor Peter Van Eenoo van het DoCoLab Gent. Van Eenoo beseft dat het opsporingssysteem niet waterdicht is. “Thomas De Gendt stelt zich vragen bij hoe snel het gaat. Ook Greg Van Avermaet sprak zich in die zin uit. Misschien weten zij iets meer.”

42 reacties

 • Elle Devee

  4 maanden geleden
  Geen haar op mijn hoofd dat gelooft dat er geen hulpmiddelen meer gebruikt worden in het peloton. En toch wordt niets meer gevonden. Dit bewijst enkel dat middeltjes gebruikt worden die men nog niet kan opsporen. Of met andere woorden, de stroper is de boswachter weer te slim af.
 • Roger Gilis

  4 maanden geleden
  Wie kan nu de Tour rijden op pannenkoeken en boterhammen met confituur?
 • Andre Van Royen

  4 maanden geleden
  De stroper is altijd slimmer dan de boswachter.
 • André Christiaens

  4 maanden geleden
  Hoe vlogen die renners van BMC enkele jaren geleden, waren daar toen ook geen Belgen bij, geraken nu nog tot aan de eindstreep met moeite.
 • SONNY Pollaere

  4 maanden geleden
  Als menheer de perfessor al niet meer weet wat men daar uitspookt, wel daar zakt mijn broek nu eens van af. - SONNY P.
 1. Zonneveld over Pogacar: “Beschuldigen zonder hard bewijs gaat te ver. Maar er is genoeg reden om vragen te stellen”
  PREMIUM
  Tour de France

  Zonneveld over Pogacar: “Beschuldi­gen zonder hard bewijs gaat te ver. Maar er is genoeg reden om vragen te stellen”

  Ook Thijs Zonneveld keek de voorbije dagen met open mond naar de prestaties van Tadej Pogacar. De columnist weet niet of Pogi iets doet wat niet mag en vindt het “veel te ver gaan om hem zonder hard bewijs te beschuldigen”. Maar tegelijk heeft de Nederlander wel vragen, ook over enkele dubieuze figuren in Pogacars omkadering, én geeft hij ook aan hoe Pogacar de verdachtmakingen kan counteren.