“Grandioze” en “fenomenale” Wout van Aert doet zelfs Pogacar kraken maar blijft er rustig bij: “Ook ik was enorm aan het afzien hoor”

Tour de FranceJonas Vingegaard en Jumbo-Visma hebben vandaag de Tour de France helemaal naar hun hand gezet. En daar speelde Wout van Aert op z’n zachtst gezegd een belangrijke rol in. Hij trok heel de dag mee in de aanval en liet zich helemaal op het eind nog uitzakken om Vingegaard bij te staan. Het was de groene trui die Pogacar volledig de nek omwrong. “Schitterend om met zo iemand te mogen werken.” “Grandioos.” Bij Jumbo-Visma spaarden ze de superlatieven niet als het over Van Aert ging. Die reageerde stoïcijns na afloop: “Toen Pogacar kraakte? Dan was ik ook enorm aan het afzien hoor.”

18 reacties

 • Leendert Scheurwater

  4 maanden geleden
  zijn salaris dubbel en dwars waard, wat een geweldige kerel is dat
 • Rik Hofman

  4 maanden geleden
  alle respect voor Van de Poel, maar dit kan hij niet. Nu niet en nooit niet. En Evenepoel wil ik het nog wel eens zien doen. Wout is gewoon de beste.
 • Jean-Paul Backeljau

  4 maanden geleden
  Niks dan superlatieven voor Wout ! Hoe hij elk facet van de Tour inschat en rijdt , fenomenaal ! Gisteren , hoe hij de gele trui naar de overwinning meetrekt de laatste kilometers , en dan nog derdes aankomt , ongelooflijk ! Lang geleden dat wij Belgen nog zo'n renner hadden , super ! We gaan met zijn allen nog veel genieten van Wout , dat is zeker ! Super renner , hij verdient ons respect !
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Een historische etappe, spannend van start tot finish, weer een bewijs dat de kortere etappes het mooiste spektakel opleveren. Super Jumbo Visma.
 • Liliane Wuyts

  4 maanden geleden
  Wauw Wout ! Ik heb geen superlatieven meer. Ik volg wel de koers op NOS wegens niet te aanhoren commentaar op VRT. Proficiat aan het ganse Jumbo-team. Prachtige prestaties geleverd. En nu op naar Parijs zonder brokken.