Van der Poel en Van Aert.
Volledig scherm
Van der Poel en Van Aert. © PhotoNews/Belga

Goed nieuws voor Van Aert: Van der Poel gaat niet voor de groene trui in de Tour

Tour de FranceMet Peter Sagan die in Zwitserland toont dat hij weer kan winnen, krijgt Wout van Aert er in de Tour een rivaal voor groen bij. Met Mathieu van der Poel valt er een mogelijke tegenstander weg: in de massasprints mikt Alpecin-Deceuninck, zoals de ploeg vanaf 1 juli heet, vol op Jasper Philipsen.

29 reacties

 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  Het bandje draait stilaan door, het riedeltje ook .
 • Lea Verhoeven

  2 maanden geleden
  Laat elke renner in zijn waardigheid en kijk zelf is in de spiegel voor ge iemand afbreekt zij bezorgen ons allemaal een aangename namiddag
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Renners die aan de meet moeten afgezet worden om te kunnen winnen, verdienen niet de eer winnaar te zijn, het zijn de knechten die alle lof toekomen.
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Vdp is oersaai natuurlijk maar zou wel een knecht als Teunissen de zege gunnen in Parijs ipv voor eigen roem te gaan, een wereld van verschil waardoor de halve ploeg is opgeleid tot sprinter inmiddels ipv alles op Woutje te richten..
 • Liliane Wuyts

  2 maanden geleden
  Dat maakt voor Wout allemaal niet uit. Die is veel completer als ronderenner dan MvdP. De bewijzen zijn er en jawel, reeds in zijn eerste tourdeelname heeft hij de ploegentijdrit gewonnen en een sprintetappe voor Viviani en Ewan. Dus, hij kan dat wel. En MvdP kan nog altijd geen berg over of een tijdrit winnen. Hij mag mij in de volgende weken verrassen, maar ik betwijfel het ten zeerste.
 1. BEKIJK. Een tevergeefse aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderende Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19
  Play
  Tour de France
  4

  BEKIJK. Een tevergeef­se aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderen­de Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19

  Net als de tiende etappe werd de negentiende rit tijdelijk geneutraliseerd door een demonstratie op het parcours. Op sportief spektakel was het even wachten. Tot Tadej Pogacar op 34 kilometer van de streep een ultieme aanval in petto had. Jumbo-Visma met vooral Wout van Aert riep hem snel tot de orde. Onze landgenoot werkte zich andermaal uit de naad voor zijn ploegmaats. Van Aert hield aan kop van het peloton Laporte uit de wind, die het nadien met een jump op en over Jasper Stuyven heerlijk afmaakte. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.