Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel.
Volledig scherm
Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel. © Photo News

Geen ritzege, maar wel geel en groen: Van Aert op de streep geklopt door Jakobsen in chaotische massasprint

Tour de FranceFabio Jakobsen heeft de eerste rit in lijn in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Nederlander was in een chaotische massasprint sneller dan Wout van Aert, die de gele en groene trui overneemt van Yves Lampaert. Quick.Step-Alpha Vinyl neemt met twee op twee niets minder dan een droomstart.

38 reacties

 • nicole haeck

  5 maanden geleden
  Misschien niet Guy Vermeulen je kan niet alles winnen, maar staat nu wel in het Geel en Groen en de rest zien we nog wel !
 • glenn wouters

  5 maanden geleden
  Propere sprint Eddy Willems. Sagan niet bezig gezien zeker. Dan is Lampaert een koorknaapje bij die ene, jawel ene keer dat hij over de schreef ging. Bij Sagan is het al dikwijls zulk werk geweest. En deze actie was 10 keer gevaarlijker, in volle sprint met een groot peloton.
 • Lena Pagie

  5 maanden geleden
  Proficiat Wout je bent de beste
 • Jos Van De Plas

  5 maanden geleden
  We mogen fier op onze Belgische renners zijn, dag na dag tweemaal geel en groen.
 • Jose Delie

  5 maanden geleden
  Jacobsen is de snelste echte sprinter , proficiat ! Van aert is in alles goed , complete renner en nu gele trui ! Gisteren tweede in tijdrit , vandaag in massasprint !fenomenaal ! Van de eerste twintig gisteren vandaag niemand te zien !
 1. Van de Belgische hoop over de jongste tot de verloofde van Pogacar: tien smaakmakers voor de Tour de France Femmes
  PREMIUM
  Tour de FRANCE FEMMES
  1

  Van de Belgische hoop over de jongste tot de verloofde van Pogacar: tien smaakma­kers voor de Tour de France Femmes

  Historisch! Want zondag spelen Jonas Vingegaard en co het denkbeeldige stokje door aan een fris en ongeduldig vrouwenpeloton. Wie klopt Annemiek van Vleuten in de allereerste Tour de France Femmes? Wat doet Lotte Kopecky? En tot wat is Julie De Wilde, de jongste van het pak, in staat? Kortom, wie geeft deze ronde peper en zout? Tien smaakmakers op een rij.