Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel.
Volledig scherm
Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel. © Photo News

Geen ritzege, maar wel geel en groen: Van Aert op de streep geklopt door Jakobsen in chaotische massasprint

Tour de FranceFabio Jakobsen heeft de eerste rit in lijn in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Nederlander was in een chaotische massasprint sneller dan Wout van Aert, die de gele en groene trui overneemt van Yves Lampaert. Quick.Step-Alpha Vinyl neemt met twee op twee niets minder dan een droomstart.

38 reacties

 • nicole haeck

  2 maanden geleden
  Misschien niet Guy Vermeulen je kan niet alles winnen, maar staat nu wel in het Geel en Groen en de rest zien we nog wel !
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Propere sprint Eddy Willems. Sagan niet bezig gezien zeker. Dan is Lampaert een koorknaapje bij die ene, jawel ene keer dat hij over de schreef ging. Bij Sagan is het al dikwijls zulk werk geweest. En deze actie was 10 keer gevaarlijker, in volle sprint met een groot peloton.
 • Lena Pagie

  2 maanden geleden
  Proficiat Wout je bent de beste
 • Jos Van De Plas

  2 maanden geleden
  We mogen fier op onze Belgische renners zijn, dag na dag tweemaal geel en groen.
 • josé delie

  2 maanden geleden
  Jacobsen is de snelste echte sprinter , proficiat ! Van aert is in alles goed , complete renner en nu gele trui ! Gisteren tweede in tijdrit , vandaag in massasprint !fenomenaal ! Van de eerste twintig gisteren vandaag niemand te zien !
 1. BEKIJK. Een tevergeefse aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderende Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19
  Play
  Tour de France
  4

  BEKIJK. Een tevergeef­se aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderen­de Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19

  Net als de tiende etappe werd de negentiende rit tijdelijk geneutraliseerd door een demonstratie op het parcours. Op sportief spektakel was het even wachten. Tot Tadej Pogacar op 34 kilometer van de streep een ultieme aanval in petto had. Jumbo-Visma met vooral Wout van Aert riep hem snel tot de orde. Onze landgenoot werkte zich andermaal uit de naad voor zijn ploegmaats. Van Aert hield aan kop van het peloton Laporte uit de wind, die het nadien met een jump op en over Jasper Stuyven heerlijk afmaakte. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.