Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel.
Volledig scherm
Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel. © Photo News

Geen ritzege, maar wel geel en groen: Van Aert op de streep geklopt door Jakobsen in chaotische massasprint

Tour de FranceFabio Jakobsen heeft de eerste rit in lijn in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Nederlander was in een chaotische massasprint sneller dan Wout van Aert, die de gele en groene trui overneemt van Yves Lampaert. Quick.Step-Alpha Vinyl neemt met twee op twee niets minder dan een droomstart.

38 reacties

 • nicole haeck

  1 maand geleden
  Misschien niet Guy Vermeulen je kan niet alles winnen, maar staat nu wel in het Geel en Groen en de rest zien we nog wel !
 • glenn wouters

  1 maand geleden
  Propere sprint Eddy Willems. Sagan niet bezig gezien zeker. Dan is Lampaert een koorknaapje bij die ene, jawel ene keer dat hij over de schreef ging. Bij Sagan is het al dikwijls zulk werk geweest. En deze actie was 10 keer gevaarlijker, in volle sprint met een groot peloton.
 • Lena Pagie

  1 maand geleden
  Proficiat Wout je bent de beste
 • Jos Van De Plas

  1 maand geleden
  We mogen fier op onze Belgische renners zijn, dag na dag tweemaal geel en groen.
 • josé delie

  1 maand geleden
  Jacobsen is de snelste echte sprinter , proficiat ! Van aert is in alles goed , complete renner en nu gele trui ! Gisteren tweede in tijdrit , vandaag in massasprint !fenomenaal ! Van de eerste twintig gisteren vandaag niemand te zien !
 1. DE EINDAFREKENING. Wout van Aert pakte meer prijzengeld dan zes (!) ploegen samen, maar komt niet in de buurt van ploegmaat Vingegaard
  Play
  Tour de France
  19

  DE EINDAFREKE­NING. Wout van Aert pakte meer prijzen­geld dan zes (!) ploegen samen, maar komt niet in de buurt van ploegmaat Vingegaard

  Jumbo-Visma heeft 779.750 euro aan prijzengeld verzameld in de Tour de France 2022. Het Nederlandse team heeft met Jonas Vingegaard de eindwinnaar en de winnaar van het bergklassement in de rangen, net als groene trui Wout van Aert. De eindzege leverde Vingegaard liefst 500.000 euro op en ook Van Aert klokt af op een zéér mooi eindbedrag.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 1. ANALYSE NA AANKOMST. “Wout dacht aan geel en tijdrit”: Michel Wuyts over de weelde bij Jumbo-Visma, waar Van Aert zich opofferde voor ritwinnaar Laporte
  Play
  Tour de France
  4

  ANALYSE NA AANKOMST. “Wout dacht aan geel en tijdrit”: Michel Wuyts over de weelde bij Jum­bo-Vis­ma, waar Van Aert zich opofferde voor ritwinnaar Laporte

  Geen massasprint, wel een uitval van Christophe Laporte die voor een nieuwe zege van Jumbo-Visma zorgde in deze Tour de France. Wout van Aert dacht vandaag niet aan sprinten en dat had volgens onze analist Michel Wuyts een duidelijke reden. “Als Van Aert het gewild had, had hij hier gewonnen. Het duidt andermaal op de ploeggeest bij Jumbo-Visma dat Wout vooral focuste op het veilig binnenbrengen van gele trui Vingegaard. Sprinten zouden voor hem ‘verspilde’ krachten geweest zijn. Wout wil zijn veelzijdigheid morgen nog eens tonen in de tijdrit. Die wil hij absoluut winnen.”
 2. Ouders van Vingegaard vieren Tourzege emotioneel met dorpsbewoners in Hillerslev: “Jonas zal nu niet denken dat hij de koning is, hoor”
  Play
  PREMIUM
  Tour de France
  10

  Ouders van Vingegaard vieren Tourzege emotioneel met dorpsbewo­ners in Hillerslev: “Jonas zal nu niet denken dat hij de koning is, hoor”

  Jonas Vingegaard kon de ‘good vibes’ vanuit zijn heimat in het Deense dorpje Hillerslev tot in Frankrijk voelen. De inwoners verzamelden dit weekend in een feesttent om zijn Tour de France-zege op groot scherm te volgen. Ouders Claus en Karina omarmden elkaar na de tijdrit met tranen in de ogen. “Het hele dorp is even trots als wij.”