Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel.
Volledig scherm
Jakobsen pakte de ritzege, Van Aert het geel. © Photo News

Geen ritzege, maar wel geel en groen: Van Aert op de streep geklopt door Jakobsen in chaotische massasprint

Tour de FranceFabio Jakobsen heeft de eerste rit in lijn in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Nederlander was in een chaotische massasprint sneller dan Wout van Aert, die de gele en groene trui overneemt van Yves Lampaert. Quick.Step-Alpha Vinyl neemt met twee op twee niets minder dan een droomstart.

38 reacties

 • nicole haeck

  5 maanden geleden
  Misschien niet Guy Vermeulen je kan niet alles winnen, maar staat nu wel in het Geel en Groen en de rest zien we nog wel !
 • glenn wouters

  5 maanden geleden
  Propere sprint Eddy Willems. Sagan niet bezig gezien zeker. Dan is Lampaert een koorknaapje bij die ene, jawel ene keer dat hij over de schreef ging. Bij Sagan is het al dikwijls zulk werk geweest. En deze actie was 10 keer gevaarlijker, in volle sprint met een groot peloton.
 • Lena Pagie

  5 maanden geleden
  Proficiat Wout je bent de beste
 • Jos Van De Plas

  5 maanden geleden
  We mogen fier op onze Belgische renners zijn, dag na dag tweemaal geel en groen.
 • Jose Delie

  5 maanden geleden
  Jacobsen is de snelste echte sprinter , proficiat ! Van aert is in alles goed , complete renner en nu gele trui ! Gisteren tweede in tijdrit , vandaag in massasprint !fenomenaal ! Van de eerste twintig gisteren vandaag niemand te zien !
 1. BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit
  Play
  Tour de France
  3

  BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit

  Het doek over de Ronde van Frankrijk 2022 is vandaag gevallen met traditionele slotrit naar de Champs-Elysées. Naar goede gewoonte werd er wat gedold, gepraat en - in het winnende kamp van Jumbo-Visma - champagne gedronken. Wout van Aert sprintte niet mee, maar liet zich wel in het begin zien met een schijnaanval met Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Die laatste probeerde het ook nog eens op de Champs-Elysées, maar de onvermijdelijke massasprint kwam er toch. En daarin stond er geen maat op de katterappe Jasper Philipsen. Bekijk hierboven de momenten van de 21ste etappe.
 2. Amper één tijdrit en zwaar Alpenmenu maar “Evenepoel kan Tour in eerste 10 dagen dynamiteren”: ontdek hier Tour-parcours van 2023
  Play
  Tour de France
  16

  Amper één tijdrit en zwaar Alpenmenu maar “Evenepoel kan Tour in eerste 10 dagen dynamite­ren”: ontdek hier Tour-par­cours van 2023

  Het parcours van de Tour 2023 is bekend. Met 8 bergritten, 8 vlakke ritten en 4 heuvelritten is er voor ieders bek wat spek, al zijn de tijdrijders met slechts één chronorit van 22 kilometer heel erg karig bedeeld. Het meest in het oog springend is de terugkeer van de Puy de Dôme. Verder krijgt de Tour op de voorlaatste dag een apotheose in de Vogezen met een aankomst op Le Markstein. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen.