Thibaut Pinot.
Volledig scherm
Thibaut Pinot. © REUTERS

Fransen boven in de Tour: Pinot wint op Tourmalet, Alaphilippe verstevigt leidersplaats

Tour de FranceTopdag voor de Fransen in de Ronde van Frankrijk vandaag: Thibaut Pinot won de 14de rit met aankomst op de Tourmalet, Julian Alaphilippe werd opnieuw knap tweede én verstevigt zijn leiding in het klassement. Steven Kruijswijk werd derde, na sterk werk van Laurens De Plus.

16 reacties

 • Johan Maddens

  2 jaar geleden
  Volgens ik verneem gebruiken bijna alle ploegen ketonen , maar ik zie toch dat de besten de besten blijven . Of gebruiken sommigen iets anders die binnen twintig jaar zal uitkomen . Epo was ook al enkele jaren in het peloton , vooraleer het opgespoord kon worden .En velen bekennen nu na hun carriere epo te hebben gebruikt . Dus het zal altijd blijven bestaan , en ook in andere sporten .
 • René Behets

  2 jaar geleden
  patrick isenborghs Tim die vecht? dan zie ik een andere koers. Van zodra het bergop gaat, moet hij lossen. Sorry is geen klimmer en staat aan kop in dit klassement. Is gewoon schandalig. Hij is misschien de enige die interesse heeft in dit klassement, maar dan schaffen ze dit beter af. Lucien maar 21 koersdagen? Was tenminste een klimmer. Bedankt om te melden dat de voetbal terug begonnen is, maar kijk er maar zelf naar. En vergeet uw fles azijn niet. Laat ze u smaken.
 • Oliver Garner

  2 jaar geleden
  Gaston Foubert, misschien eerst even naar vorig jaar kijken. Zijn beste uitslag in een bergrit vorig jaar was 47ste. Hij werd vorig jaar in de bergrit van 65km op 45min gereden, dus ja, als u dit gelooft dan bent u waarschijnlijk ook het type mens dat gelooft dat de Sint echt bestaat.
 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  Alaphilippe heeft in vorige ronden ook al laten zien dat hij kon klimmen maar ging nooit door tot het einde. Maar ja, 't is er ene van DQS en alle anti's zijn er weer over doping. En de laatste jaren is de bollenwinnaar nooit een echte klimmer geweest maar een aanvaller, of is Thomas dan wel een klimmer, minder dan Tim denk ik.
 • Roger Wellens

  2 jaar geleden
  Pinot krijgt de zege cadeau van Alaphilippe, leg mij dat een uit ? Hij gaat zelfs afstoppen voor Pinot, terwijl hij zelf kan winnen ! Of zou het anders teveel opvallen ? Hier klopt iets niet.
 1. Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzersterke Deen: herbekijk de hoogtepunten van de 19de rit
  Play
  Tour de France

  Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzerster­ke Deen: herbekijk de hoogtepun­ten van de 19de rit

  Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) won de negentiende etappe in de Ronde van Frankrijk. In de etappe over 166,5 kilometer tussen Bourg-en-Bresse en Champagnole was de Deen in het slot de sterkste en de slimste van een kopgroep van twaalf, met daarin vier Belgen. Kragh Andersen sloop weg op zo’n zestien kilometer van de meet en liet zijn voorsprong oplopen tot ongeveer een minuut. In de achtervolgende groep won de Sloveen Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) de sprint voor de tweede plaats, voor Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Met Dries Devenyns zat ook een vierde Belg in de goeie groep.
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april
 2. Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”
  Play
  Voetbal

  Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”

  19 april