Mads Pedersen balt de vuisten na zijn eerste ritzege in de Tour.
Volledig scherm
Mads Pedersen balt de vuisten na zijn eerste ritzege in de Tour. © REUTERS

Ex-wereldkampioen Pedersen is de sterkste aanvaller en zorgt voor derde Deense ritzege in vier dagen

Tour de FranceMads Pedersen (26) heeft de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De ex-wereldkampioen van Trek-Segafredo was in Saint-Étienne de snelste van een kopgroepje van drie. Pedersen zorgt zo al voor de derde Deense ritzege in vier dagen. Die andere Deen, Jonas Vingegaard, behield probleemloos het geel.

3 reacties

 • Jeannine Berckmoes

  2 maanden geleden
  Lotto Soudall was weer niet op afspraak en toch ging Mc Ewen weer tegen de grond dit was het voornaamste wapenfeit van Lotto Soudall .
 • Pieter Vandenbergh

  2 maanden geleden
  Zo krijgt Eddy Planckaert toch nog gelijk: als Wout vandaag een ploeg voor zichzelf zou hebben wint hij opnieuw. Dacht dat Nathan en Tiesj erbij waren voor hem ?
 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Wout, Woet , Wouter van Aert iedereen kent hem, de hele wereld kent hem en meer en meer renners, ploegen, sporters staan met de mond open voor zo een toprenner, en een paar jaar geleden stond het hier vol reacties dat Wout nooit de tour ging uitrijden, zo zie je maar, waar een wil is is een weg, ook al is die van Wout uitzonderlijk .
 1. BEKIJK. Een tevergeefse aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderende Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19
  Play
  Tour de France
  4

  BEKIJK. Een tevergeef­se aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderen­de Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19

  Net als de tiende etappe werd de negentiende rit tijdelijk geneutraliseerd door een demonstratie op het parcours. Op sportief spektakel was het even wachten. Tot Tadej Pogacar op 34 kilometer van de streep een ultieme aanval in petto had. Jumbo-Visma met vooral Wout van Aert riep hem snel tot de orde. Onze landgenoot werkte zich andermaal uit de naad voor zijn ploegmaats. Van Aert hield aan kop van het peloton Laporte uit de wind, die het nadien met een jump op en over Jasper Stuyven heerlijk afmaakte. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.
 1. Ze wilden haar uit Tour gooien en ook op sociale media werd ze beschimpt: Nicole Frain komt met excuses na zware val waarbij ze collega aanreed met 53 km/u
  Play
  Tour de France Femmes
  29

  Ze wilden haar uit Tour gooien en ook op sociale media werd ze beschimpt: Nicole Frain komt met excuses na zware val waarbij ze collega aanreed met 53 km/u

  De feiten dateren al van maandag, maar ze blijven voor beroering zorgen. Marta Cavalli (24), één van de topfavorietes voor de eindwinst in de Tour de France Femmes, werd terwijl ze al op de grond lag vol aangereden door Nicole Frain. De 29-jarige Australische, die langs alle kanten werd beschimpt voor haar rijgedrag, bood intussen wel haar excuses aan.