Volledig scherm
© BELGA

Emotionele Kwiatkowski draagt zege op aan overleden ploegleider Portal: “Ik had kippenvel van de top van de berg tot de finish”

Tour de FranceMichal Kwiatkowski is een harde jongen, een koele killer op de fiets. Hij zet een wereldkampioenschap naar zijn hand, zoals in 2014. Hij wint Milaan-Sanremo voor de neus van Peter Sagan, zoals in 2017. Hij heeft een erelijst om U tegen te zeggen. Gisteren won — kreeg — hij de achttiende rit in de Tour de France. Hij hield een persconferentie en hij brak op het eind.

  1. Enorme ontgoocheling bij Jumbo-Visma, aangeslagen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”
    Play
    Tour de France

    Enorme ontgooche­ling bij Jum­bo-Vis­ma, aangesla­gen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”

    Feest bij UAE, doffe ellende bij Jumbo-Visma. Bij Primoz Roglic overheerste uiteraard pure teleurstelling na zijn aankomst. Weg eindzege. Weg gele trui. De Sloveen ging erbij zitten en staarde in het oneindige. Ploegmakkers Tom Dumoulin en Wout van Aert gingen Roglic troosten. Schouderklopjes en woorden van steun, maar veel hielp het uiteraard niet (zie video boven). Enkele minuten later toonde Roglic zich ook groot in de nederlaag. Hij ging z’n jonge landgenoot feliciteren tijdens diens flashinterview.