photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Eddy Merckx: "Ik zal niet zeggen dat Froome geen goede coureur is, maar hij is toch geen supercoureur"

Tour de FranceEddy Merckx (72) heeft gekeken, maar hij heeft niet genoten van de Tour de France. Daarvoor was de winnaar te voorspelbaar. Dat is volgens Merckx niet de schuld van Chris Froome, maar van zijn tegenstanders. Of beter: het gebrek daaraan. En wie gaat dan beletten dat Froome volgend jaar zijn vijfde Tour wint en zo zijn plaats inneemt naast Merckx, Indurain, Hinault en Anquetil? "Je kunt Froome niet met ons vergelijken. Ik won vijf keer de Ronde van Italië, zeven keer Milaan-Sanremo. Als Froome dat nog allemaal moet winnen, moet hij nog veel jaren koersen."

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.