Europol/Photo News
Volledig scherm
© Europol/Photo News

Dylan Teuns schreeuwt onschuld uit na huiszoekingen, waarbij capsules met onduidelijke inhoud werden in beslag genomen: “Ik heb écht niks fouts gedaan”

Tour de FranceSpeurders over de vloer. En politie die bij het krieken van de dag op de deur van je Deense hotelkamer staat te kloppen. ‘Mister Dylan Teuns?’ Waar rook is, is vuur, zou je dan denken. Maar renner én management schreeuwen hun onschuld uit.

43 reacties

 • Johan Planckaert

  5 maanden geleden
  onderzoeken wat in die capsules zit en de zaak is opgelost. Indien geen verboden product is het ok. Misschien bij de andere ploegen ook eens doen? De enige is niet heiliger dan de andere.
 • wim rooyakkers

  5 maanden geleden
  In bijna ieder gezin treft men geneesmiddelen aan,alleen als niet sporter heb je niets te maken met dopinglijst.en heb je als sporter een attest, dan is er niets aan de hand.
 • Robert Van Haver

  5 maanden geleden
  zeg gewoon wat er in de capsules zit dan weten we het direct of je echt "onschuldig" bent
 • Marc Emiel

  5 maanden geleden
  Colbrelli reed vorig jaar abnormaal sterk. Voor een 31 jarige ineens zoveel beter worden leek me niet normaal. Nu, hij heeft het bijna niet overleefd en de carrière is voorbij. De andere renners lijken me een normale ontwikkeling te hebben. Als je net met contractbesprekingen zit is dit natuurlijk een slecht moment. Dylan lijkt er echter niet veel last van te hebben want hij reed een uitstekende tijdrit vandaag. Er rijden er anderen rond die zelf achterstevoren op de fiets nog zouden winnen.
 • Patrick Huwel

  5 maanden geleden
  In elke topsport wordt er wel wat gebruikt. Ik vind dat ze het maar moeten toelaten, de gevolgen in de toekomst zullen voor hen zijn.
 1. Onze chef wielrennen ziet dat we altijd met twee woorden moeten spreken: “Zeggen dat een nieuw dopingspook boven deze Tour hangt is overdreven, maar toch...”
  PREMIUM
  Tour de France

  Onze chef wielrennen ziet dat we altijd met twee woorden moeten spreken: “Zeggen dat een nieuw dopings­pook boven deze Tour hangt is overdreven, maar toch...”

  De ploeg Bahrain-Victorious is het onderwerp van onderzoek door de Franse politie. Begin deze week was er nog een huiszoeking bij Dylan Teuns, gisteren viel de Deense politie in opdracht van de onderzoeksrechter van Marseille binnen in het hotel van de ploeg in Kopenhagen. Onze chef wielrennen kadert de gebeurtenissen. “De actie van de onderzoeksrechter in Marseille kan misschien dienen als een wake-upcall.”