REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Duizenden mensen troepen samen op Col de Peyresourde, Movistar roept op om coronamaatregelen na te leven

Tour de FranceOpvallende beelden op de Col de Peyresourde tijdens de achtste etappe van de Ronde van Frankrijk. Duizenden mensen stonden er op elkaar gepropt om de koers vanop de eerste rij te kunnen volgen. Mondmaskers waren af en toe wel te zien, maar de social distancing werd niet echt gerespecteerd.

57 reacties

 • Martine Dekkers

  7 maanden geleden
  De tourorganisatie heeft hier serieus gefaald. Men had dit beter moeten aanpakken. Ze hadden maar een bepaald aantal (bv 5000) mensen mogen toelaten op die beklimming. Veel toeschouwers gezien die vlak naast de renners kwamen zonder mondmaskers. Hopelijk geraakte hierdoor niemand van de renners besmet ?!
 • Veerle De cock

  7 maanden geleden
  Stop de covid 19 paniek .wij willen gewoon verder . Draag geen masker .was mijn handen met zeep maar geen 20 keer per dag .! En geniet van restaurant en reisjes
 • Ronny Cuypers

  7 maanden geleden
  Vreemd dat zoveel mensen toegelaten werden.De organisatie ging at toch allemaal piekfijn in de hand houden en toegangswegen afsluiten.
 • Florent Marien

  7 maanden geleden
  Niet alleen in Frankrijk hoor. Ben zaterdagmorgen voorbij een hockey stadion gefietst, honderden auto's en honderden kinderen en volwassenen bijeen en hier en daar een mondmasker. En dis was in België.
 • glenn wouters

  7 maanden geleden
  Ik schrok ook toen ik de beelden zag. Maar aan de andere kant, deze mensen staan hier om hun helden toe te juichen. En worden daarvoor (terecht) met de vinger gewezen. Als je een betoging ziet tegen politiegeweld dan staan ze daar ook in dichte drommen zonder bescherming, en die breken een halve stad af. Verschil is alleen dat dit bewierookt wordt door de wereld.
 1. Onze chef wielrennen ziet hoe Roglic en Jumbo-Visma roemloos ten onder gaan: “Als een dronkenman de Tour verloren”
  PREMIUM
  Tour de France

  Onze chef wielrennen ziet hoe Roglic en Jum­bo-Vis­ma roemloos ten onder gaan: “Als een dronkenman de Tour verloren”

  Niet Primoz Roglic, maar wel Tadej Pogacar wint morgen de Ronde van Frankrijk 2020. Onze chef wielrennen, Marc Ghyselinck zag Roglic en Jumbo-Visma de boel drie weken onder controle houden, maar zonder de eindzege naar Parijs trekken. “Daar staat Primoz Roglic dan, met lege handen. Beroofd door zijn landgenoot en vriend Tadej Pogacar. Dat is een strijder die zijn gelijke niet kent.”
 2. Iron Man op een vulkaan, ‘El Simpatico’ Naesen en een kranige ‘Sesjanseneir’: de meest memorabele momenten van onze Tour-journalisten
  Play
  Tour de France

  Iron Man op een vulkaan, ‘El Simpatico’ Naesen en een kranige ‘Sesjansen­eir’: de meest memorabele momenten van onze Tour-journalis­ten

  De Tour zit erop, ook voor onze journalisten. Het werd door de omstandigheden een atypische Ronde van Frankrijk, maar ook een memorabele editie. Door de fabelachtige tijdrit van Tadej Pogcar én door heel wat andere momenten die zullen bijblijven. Onze Tour-journalisten pikken er elk ééntje uit dat ze niet snel zullen vergeten.
 1. De hoogtepunten uit Moeskroen - Antwerp
  Play

  De hoogtepun­ten uit Moeskroen - Antwerp

 2. Van de Anderlecht-zege tot de domper voor Waasland-Beveren: de hoogtepunten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van de Anderlecht-ze­ge tot de domper voor Waas­land-Beveren: de hoogtepun­ten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League

  12 april