Van Aert pakte groen in de Dauphiné, straks ook in de Tour?
Volledig scherm
Van Aert pakte groen in de Dauphiné, straks ook in de Tour? © BELGA

De groene gids: zoveel punten moet Van Aert sprokkelen om zich te verzekeren van het groen en hier kan hij die rapen

Tour de FranceHet hart is er al een tijdje vol van, Wout van Aert mikt de komende weken in de Tour op eindwinst in het puntenklassement. Onze landgenoot is de kandidaat par excellence. Vijftien jaar na Tom Boonen is het tijd voor een nieuwe Belg in de groene trui in Parijs. Hoe dat moet/kan gebeuren, ontdekt u allemaal in deze ‘groene’ gids. 

9 reacties

 • Johan Planckaert

  11 maanden geleden
  als ik als renner zou moeten kiezen ts een ritje in de tour winnen of een klassieker dan weet ik het wel. Een ritoverwinning is een paar maanden later al vergeten, een klassieker staat vr altijd in het geheugen.
 • Johan Planckaert

  11 maanden geleden
  gezien de puntenverdeling is de groene trui bedoeld voor de beste sprinter. sowieso moet je enkele massasprints winnen. Of tenminste telkens in de eerste 3 rijden.
 • Liliane Wuyts

  11 maanden geleden
  Er zouden veel renners maar wat graag de groene trui veroveren, tot ze beseffen wat ze ervoor moeten presteren. Je kan je niet zomaar verstoppen in het peloton. Wat de meesten weeral zullen doen. Je moet daar hard voor werken, en zeker als je geen kopman bent. Een troostprijs, wat een lachertje.
 • Sandra Mestdagh

  11 maanden geleden
  Komaan woutje…knallen
 • Henk Juwet

  11 maanden geleden
  Als je nu geel groen de bollen of een rit wint alles is mooi in de tour