Peter Sagan verkocht Wout van Aert een stevige kwak, waarna onze landgenoot de Slovaak even zei waar het op stond.
Volledig scherm
Peter Sagan verkocht Wout van Aert een stevige kwak, waarna onze landgenoot de Slovaak even zei waar het op stond. © Photo news

De “f*ck you” van Van Aert naar Sagan, die gedeclasseerd wordt na schouderduw in volle sprint

Tour de FranceWout van Aert kwam dicht bij de overwinning in de elfde Tourrit, maar hij moest in de sprint onder meer zijn meerdere kennen in Caleb Ewan. Niet in het minst omdat hij met de finish in zicht een stevige kwak te verduren kreeg van Peter Sagan. Na afloop liet Van Aert duidelijk blijken aan de Slovaak wat hij ervan vond, de boosdoener werd uiteindelijk teruggezet in de daguitslag. Ook tijdens de cooling-down bleef Van Aert ‘not amused’, zo blijkt uit onderstaande beelden. “Ik zei tegen Sagan: ‘Jongen, wat doe je nu?’ Toen begon hij me uit te schelden.” 

  1. Enorme ontgoocheling bij Jumbo-Visma, aangeslagen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”
    Play
    Tour de France

    Enorme ontgooche­ling bij Jum­bo-Vis­ma, aangesla­gen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”

    Feest bij UAE, doffe ellende bij Jumbo-Visma. Bij Primoz Roglic overheerste uiteraard pure teleurstelling na zijn aankomst. Weg eindzege. Weg gele trui. De Sloveen ging erbij zitten en staarde in het oneindige. Ploegmakkers Tom Dumoulin en Wout van Aert gingen Roglic troosten. Schouderklopjes en woorden van steun, maar veel hielp het uiteraard niet (zie video boven). Enkele minuten later toonde Roglic zich ook groot in de nederlaag. Hij ging z’n jonge landgenoot feliciteren tijdens diens flashinterview.