Vingegaard en Van Aert.
Volledig scherm
Vingegaard en Van Aert. © Belga

DE EINDAFREKENING. Wout van Aert pakte meer prijzengeld dan zes (!) ploegen samen, maar komt niet in de buurt van ploegmaat Vingegaard

Tour de FranceJumbo-Visma heeft 779.750 euro aan prijzengeld verzameld in de Tour de France 2022. Het Nederlandse team heeft met Jonas Vingegaard de eindwinnaar en de winnaar van het bergklassement in de rangen, net als groene trui Wout van Aert. De eindzege leverde Vingegaard liefst 500.000 euro op en ook Van Aert klokt af op een zéér mooi eindbedrag. 

19 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Vergeleken bij andere sporten blijft het prijzengeld voor de renners in de Tour een lachertje. Temeer de omzet van ASO in 2014 al 125 miljoen euro en de winst 30 miljoen euro was. En nu waarschijnlijk al veel meer.
 • Thielemans Jimmie

  4 maanden geleden
  Daarom is het een volkssport , de gewone hard werkenden mens kan van deze sport genieten . Niet de vip tenten maar de prijzen zijn niet zoals F1 , Motogp , en abonnement voetbal . Meer en meer mensen gaan genieten van de wielersport
 • Pieter Verhulst

  4 maanden geleden
  Bij lotto hebben ze geen prijzengeld nodig, die hebben lotto.
 • Sam Bedfort

  4 maanden geleden
  Dat is ook niet veel.
 • Andre Ooms

  4 maanden geleden
  En de voetballers rollen over de grond van het lachen, de tranen in hun ogen.
 1. Ze wilden haar uit Tour gooien en ook op sociale media werd ze beschimpt: Nicole Frain komt met excuses na zware val waarbij ze collega aanreed met 53 km/u
  Play
  Tour de France Femmes
  29

  Ze wilden haar uit Tour gooien en ook op sociale media werd ze beschimpt: Nicole Frain komt met excuses na zware val waarbij ze collega aanreed met 53 km/u

  De feiten dateren al van maandag, maar ze blijven voor beroering zorgen. Marta Cavalli (24), één van de topfavorietes voor de eindwinst in de Tour de France Femmes, werd terwijl ze al op de grond lag vol aangereden door Nicole Frain. De 29-jarige Australische, die langs alle kanten werd beschimpt voor haar rijgedrag, bood intussen wel haar excuses aan.
 2. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”