Cavendish na ritwinst in de Baloise Belgium Tour.
Volledig scherm
Cavendish na ritwinst in de Baloise Belgium Tour. © BELGA

Cavendish begint dolblij, maar nuchter aan Tour: “Of ik nog droom van het record van Merckx? Dat is irrelevant”

Tour de FranceDeceuninck-Quick.Step start zaterdag aan de Tour de France zonder klassementsman, maar wél met een gele droom. Wereldkampioen Julian Alaphilippe wil in Bretagne maar wat graag toeslaan. En met Mark Cavendish mikt de ploeg van Patrick Lefevere op ritzeges, al is de Brit zelf vooral dolblij er weer bij te zijn. “Een jaar geleden had ik dit niet geloofd.” 

3 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Hoop echt dat hij een rit kan winnen. Als Ewan een berg over geraakt om binnen tijd binnen te zijn , dan Cav zeker. En aangezien de echte klimmers toch altijd wachten van koersen tot de laatste berg, is de tijdslimiet gemakkelijker te halen
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Cav geraakt nooit op tijd aan de meet in de eerste bergrit. Geraakte amper boven op het Grasbos in Diest een maand geleden.
 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Publicitair gezien dankt Lefèvre Bennett op zijn blote knieën, nu al is de Tour al geslaagd en als Cav een rit wint, laat staan op in Parijs, is alleen eindwinst in de Tour interessanter. Ook financieel doet Lefèvre een goede zaak want er zullen vele renners zijn die bij Patrick voor enkele percenten minder willen koersen. Als 20 renners voor 5% minder willen koersen spaart hij een rennersloon zomaar uit.