Caleb Ewan won de derde rit van deze Tour.
Volledig scherm
PREMIUM
Caleb Ewan won de derde rit van deze Tour. © ANP

Caleb Ewan, de man die de Tour maakt voor Lotto-Soudal: “Tien jaar geleden werd hij ons al getipt”

Tour De FranceWout van Aert heeft al twee ritten gewonnen, maar dat wil niet zeggen dat hij de snelste sprinter in deze Tour is. Volgens de collega’s staat ‘The Pocket Rocket’ op één. Caleb Ewan (26) dus. Tien jaar geleden zat hij al op de radar van de ploeg, vandaag maakt hij de Tour voor Lotto-Soudal.

  1. Onze chef wielrennen zag dat de verbetenheid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassiekers”
    PREMIUM
    Tour de France

    Onze chef wielrennen zag dat de verbeten­heid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassie­kers”

    De Belgen waren met vier mee in een kopgroep van twaalf, maar toch ging de ritzege in Champagnole naar een Deen. Geen van onze landgenoten had een antwoord in huis op de uitval van ritwinnaar Søren Kragh Andersen. Onze chef wielrennen vraagt zich af waarom de Belgen ook naast hun laatste kans grepen. “Kragh Andersen wilde het harder. Het wegwerpgebaar van Thomas De Gendt, dat het allemaal geen zin had, dat zei alles.”