Volledig scherm
© getty

Boonen: "Sagan stond eens zo rood als een tomaat bij mij..."

gewoon Boonen"Acht op de tien renners zouden na zoiets wel de spurt verliezen." Ook Tom Boonen stond versteld van de spurt die Peter Sagan heeft gereden. Ondanks dat de Slovaak uit zijn klikpedaal schoot, won hij alsnog de etappe. Als ex-renner laat Tom Boonen zijn licht over Sagan schijnen.

 1. Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massasprint hier is bijna onvermijdelijk”
  Play
  Tour de France

  Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massa­sprint hier is bijna onvermijde­lijk”

  Greg Van Avermaet kleurde de slotetappe van de Tour de France. Onze landgenoot trok ten aanval met Maximilian Schachmann, Connor Swift en Pierre-Luc Périchon. Op vier kilometer van de streep werden de koplopers ingerekend. “Het is altijd een beetje prestige om niet teruggepakt te worden, maar een sprint hier is bijna onvermijdelijk”, klonk het bij Van Avermaet, die graag wat renners extra in de kopgroep had. “We hebben het toch geprobeerd. En het WK? We kijken er allemaal naar uit. Wout van Aert heeft bevestigd dat hij goed bergop rijdt. Wie mijn favoriet in Imola is? Marc Hirschi.”
 2. HERBELEEF: Démare pakt etappe, Sagan gediskwalificeerd na elleboogstoot
  Tour de France

  HERBELEEF: Démare pakt etappe, Sagan gediskwali­fi­ceerd na elleboog­stoot

  Deze vierde etappe wordt op papier de tweede massasprint, al kan de wind daar anders over beslissen. Specialisten als de renners van Quick.Step-Floors weten wat dat betekent: alert voorin koersen om de slag niet te missen. Na een passage door het symbolische Schengen in Luxemburg gaat het richting Vogezen. De finish na 207,5 kilometer ligt in Vittel, bekend van het bronwater. De laatste rechte lijn loopt lichtjes bergop, wat in het voordeel moet zijn van de machtssprinters.
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"