Sam Bennett won voor het eerst in z'n carrière een rit in de Tour, eerder won hij ook al ritten in de Giro en de Vuelta.
Volledig scherm
Sam Bennett won voor het eerst in z'n carrière een rit in de Tour, eerder won hij ook al ritten in de Giro en de Vuelta. © AFP

Bennett houdt Ewan en Sagan af en doet uitstekende zaak in strijd om groen, Roglic blijft in het geel

Tour De FranceSam Bennett heeft prijs in de Tour. De Ier van Deceuninck-Quick.Step haalde het aan de meet op Île de Ré voor Ewan en Sagan. Bennett doet een schitterende zaak in de strijd om groen. Primoz Roglic behield na een nerveuze etappe het geel.

 1. Zet Van Aert in slotweekend kroon op het werk? “La Planche des Belles Filles? Champs Élysées? We zien wel, maar het klinkt allebei mooi”
  Play
  Tour de France

  Zet Van Aert in slotweek­end kroon op het werk? “La Planche des Belles Filles? Champs Élysées? We zien wel, maar het klinkt allebei mooi”

  Wout van Aert werd vandaag dus heel knap derde in een Alpenrit met 5.000 hoogtemeters en bovendien nam hij met zijn ploegmaats van Jumbo-Visma opnieuw een lastige horde in de strijd om het geel van Primoz Roglic. Zelf dan maar de kroon op het werk zetten in het slotweekend? “We zien morgen wel hoe we het verder aanpakken.”
 2. Belgen genekt door Kragh Andersen: “Heeft geen enkele kopbeurt gedaan”
  Play
  Tour de France

  Belgen genekt door Kragh Andersen: “Heeft geen enkele kopbeurt gedaan”

  De Belgen waren in groten getale aanwezig in de kopgroep die het uitvocht voor de ritzege, maar grepen naast de oppergaai. Stuyven, Van Avermaet en Naesen werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Geen van hen had een antwoord in huis op de aanval van Søren Kragh Andersen. Naesen meent dat de Deen te kloppen was. “We hebben 40 kilometer voorop gereden en hij heeft nul kopbeurten gedaan.”