Sam Bennett won voor het eerst in z'n carrière een rit in de Tour, eerder won hij ook al ritten in de Giro en de Vuelta.
Volledig scherm
Sam Bennett won voor het eerst in z'n carrière een rit in de Tour, eerder won hij ook al ritten in de Giro en de Vuelta. © AFP

Bennett houdt Ewan en Sagan af en doet uitstekende zaak in strijd om groen, Roglic blijft in het geel

Tour De FranceSam Bennett heeft prijs in de Tour. De Ier van Deceuninck-Quick.Step haalde het aan de meet op Île de Ré voor Ewan en Sagan. Bennett doet een schitterende zaak in de strijd om groen. Primoz Roglic behield na een nerveuze etappe het geel.

  1. Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzersterke Deen: herbekijk de hoogtepunten van de 19de rit
    Play
    Tour de France

    Vier Belgen in goeie groep, maar niemand opgewassen tegen ijzerster­ke Deen: herbekijk de hoogtepun­ten van de 19de rit

    Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) won de negentiende etappe in de Ronde van Frankrijk. In de etappe over 166,5 kilometer tussen Bourg-en-Bresse en Champagnole was de Deen in het slot de sterkste en de slimste van een kopgroep van twaalf, met daarin vier Belgen. Kragh Andersen sloop weg op zo’n zestien kilometer van de meet en liet zijn voorsprong oplopen tot ongeveer een minuut. In de achtervolgende groep won de Sloveen Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) de sprint voor de tweede plaats, voor Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Met Dries Devenyns zat ook een vierde Belg in de goeie groep.