Een ontredderde Bauer kan niet geloven dat hij zijn kinderdroom net niet kon waarmaken.
Volledig scherm
Een ontredderde Bauer kan niet geloven dat hij zijn kinderdroom net niet kon waarmaken. © AP

Bauer mist zege op haar na en barst in tranen uit

Nog geen 100 meter scheidde Jack Bauer van een prachtige ritzege in de Tour. Nadat de Nieuw-Zeelander van Garmin net geen 222 kilometer op kop had gereden met de Zwitser Martin Elmiger lag de streep in Nîmes iets te ver. "Het is een enorme teleurstelling. Al als kind droomde ik ervan een etappe te winnen in de Tour. Zeker als knecht krijg je niet veel kansen. Martin en ik wisten ook dat we in het slechte weer een kans hadden om voorop te blijven."

 1. Enorme ontgoocheling bij Jumbo-Visma, aangeslagen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”
  Play
  Tour de France

  Enorme ontgooche­ling bij Jum­bo-Vis­ma, aangesla­gen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”

  Feest bij UAE, doffe ellende bij Jumbo-Visma. Bij Primoz Roglic overheerste uiteraard pure teleurstelling na zijn aankomst. Weg eindzege. Weg gele trui. De Sloveen ging erbij zitten en staarde in het oneindige. Ploegmakkers Tom Dumoulin en Wout van Aert gingen Roglic troosten. Schouderklopjes en woorden van steun, maar veel hielp het uiteraard niet (zie video boven). Enkele minuten later toonde Roglic zich ook groot in de nederlaag. Hij ging z’n jonge landgenoot feliciteren tijdens diens flashinterview.
 2. Kristoff grijpt vluchters maar net en zegeviert ook in Nîmes

  Kristoff grijpt vluchters maar net en zegeviert ook in Nîmes

  Het scheelde maar een haar of we hadden vandaag geen massaspurt gezien in de Tour. De Nieuw-Zeelander Jack Bauer (Garmin) en de Zwitser Martin Elmiger (IAM) leken na een marathonvlucht van 221 kilometer aan een vijftal seconden genoeg te hebben om onderling te vechten voor de zege. Maar dan kwam het peloton alsnog en in een rotvaart aangestormd. De Noor Alexander Kristoff (Katusha) slokte alles en iedereen op en hield onder meer Heinrich Haussler, ook al van IAM, en Peter Sagan (Cannondale) achter zich richting zijn tweede ritzege. Voor groene trui Sagan al de zoveelste ereplaats. Lotto-Belisol werkte hard voor André Greipel, maar de Duitser kon niet meedingen naar de zege en moest tevreden zijn met de vierde stek. Marcel Kittel werd pas elfde.