Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews/RV

Back to the roots: de unieke omscholing van Roglic van schansspringer tot Tourfavoriet, met verschrikkelijke crash als keerpunt

Tour de FranceIn Slovenië dragen ze ‘Rogla’ op handen. Primoz Roglic (30) kan deze week voor een sportief unicum zorgen: van ex-kampioen schansspringen tot winnaar van de Tour de France. Met zijn jeugdvriend Andraz Pograjc en zijn eerste ploegleider Bogdan Fink van Adria Mobil keren we terug naar zijn roots en de merkwaardige omscholing. Nú al de held in het dorpje van een paar straten groot, maar zwijg over die ene verschrikkelijke crash. 

 1. Eddy Merckx over het WK-parcours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”
  Play
  Wielrennen

  Eddy Merckx over het WK-par­cours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”

  Volgend jaar mag België het WK wielrennen nog eens organiseren. Het parcours voor de wegrit om de regenboogtrui werd deze voormiddag voorgesteld in het bijzijn van onder andere Eddy Merckx. Hij ziet een parcours op maat van Belgen als Wout van Aert. “Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”
 2. Onze chef wielrennen ziet hoe Roglic en Jumbo-Visma roemloos ten onder gaan: “Als een dronkenman de Tour verloren”
  PREMIUM
  Tour de France

  Onze chef wielrennen ziet hoe Roglic en Jum­bo-Vis­ma roemloos ten onder gaan: “Als een dronkenman de Tour verloren”

  Niet Primoz Roglic, maar wel Tadej Pogacar wint morgen de Ronde van Frankrijk 2020. Onze chef wielrennen, Marc Ghyselinck zag Roglic en Jumbo-Visma de boel drie weken onder controle houden, maar zonder de eindzege naar Parijs trekken. “Daar staat Primoz Roglic dan, met lege handen. Beroofd door zijn landgenoot en vriend Tadej Pogacar. Dat is een strijder die zijn gelijke niet kent.”