Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Andy Schleck ziet Sky (en Thomas) de Tour niet meer verliezen: "Een ploegmaat in het geel aanvallen doe je niet"

Tour de FranceEx-Tourwinnaar Andy Schleck neemt geen blad voor de mond. Dat Geraint Thomas de Tour gaat winnen, voorspelt hij. "Dat zou trouwens een goede zaak zijn voor het imago van zowel Team Sky, de Tour als het wielrennen in het algemeen."

5 reacties

 • eric maier

  3 jaar geleden
  stomme reactie van Andy....... dit is koers, en in de koers is het oorlog. het gaat om de Tourzege, als Froome de kans heeft moet hij het pakken. Andy jankte ook traantjes toen zijn versnelling doorschoot in een klim en net op dat moment Contador versnelde... te naief, te braaf en dromerig.. dat laatste is de reden waarom hij nooit uit zijn carriere haalde wat erin zat.
 • johan Maddens

  3 jaar geleden
  Ik denk dat het moeilijk wordt voor Froome , en vind het jammer dat je nu bang moet zijn om aan te vallen voor het gevaar van de Franse toeschouwers . En misschien op die manier de Tour te moeten verliezen !! Maar wie weet wat de afspraken zijn in Team Sky . Thomas heeft al twee ritzeges !
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Toch zal Froome waarschijnlijk op woensdag keihard uitpakken. Een zeer korte rit met drie kanjers van bergen. In de Ronde van Italië heeft hij reeds dat exploot geoefend door snel alleen aan te vallen en over de bergen te snellen als een bezetene. Dat was een test, hoe hij nu woensdag de Ronde van Frankrijk wil winnen. Het wordt spektakel van je reinste soort. Temeer daar hij de tijdrit onzekere mate vreest, dus Dumoulin vreest.
 • vicky vanderweyen

  3 jaar geleden
  Dat zijn de normale regels Andy ,maar uit het verleden is gebleken dat Froome geen regels kent,hij en enkel hij is de kopman en zal dan ook de tour voor Sky winnen.Hoop dat Dumolin een superdag beleeft en over Froome"springt".
 • Mario Tersago

  3 jaar geleden
  Hier zal wel een toneelstukje aan voorafgaan. Ondanks Froome zijn record, zou het een goede zaak zijn als hij in functie van Thomas blijft.. Dan gaat de storm misschien liggen en anders zal men wel een kleine stukje opvoeren, zodat Froome in de laatste week nog wel de trui overneemt.
 1. Van vier keer geel naar vier uur achter Pogacar: Chris Froome in alle anonimiteit op weg naar Parijs
  Tour de France
  17

  Van vier keer geel naar vier uur achter Pogacar: Chris Froome in alle anonimi­teit op weg naar Parijs

  Chris Froome (36) haalt morgen Parijs en dat is in zijn huidige doen al een prestatie. Het is het ietwat trieste lot van de viervoudige Tourwinnaar die na een zware val in de Dauphiné van 2019 nooit meer zijn beste niveau haalde. Vandaag rijdt hij anoniem rond in het peloton. Hij zegt nog wel dat hij terug wil keren om voor het geel te strijden met Pogacar, maar of hij daar zelf ook effectief in gelooft, is een andere vraag.
 2. Zondagskind Pogacar nodigt bovenop het parcours ook de concurrentie uit: “Het is lastig, dat vind ik wel leuk”
  Play
  Tour de France
  1

  Zondags­kind Pogacar nodigt bovenop het parcours ook de concurren­tie uit: “Het is lastig, dat vind ik wel leuk”

  De Slovenen zijn enthousiast. Tadej Pogacar (23) en Primoz Roglic (31) kunnen de Tour van volgend jaar best wel pruimen. Er is vanalles wat: een korte tijdrit, een lange tijdrit, wind in Denemarken, hoogtemeters, kasseien, grindstroken en dan mag Egan Bernal (24) er gerust ook nog bij voor de titelverdediger. “Beter doen dan dit seizoen? Dat kan me eigenlijk niet schelen.”