ANALYSE NA AANKOMST (3). Michel Wuyts lyrisch over fenomenale Van Aert: “Zoiets heb ik nog maar héél zelden gezien”

Tour de France“Het woord fenomenaal gebruik ik zelden, maar nu gebruik ik het in het kwadraat”. Onze analist Michel Wuyts keek met open mond naar het indrukwekkende nummer waarmee Wout van Aert in rit vier van deze Tour de France mee uitpakte.

14 reacties

 • Ronny Popelier

  1 maand geleden
  Mijnheer Wuyts, vergeten dat Tony Martin 170 km in de aanval was en geklopt op enkele meters van de meet door F Canccelarra in 2016, in het begin van de rit was hij samen met Julian Alaphilippe ,Julian moest geen meter kop rijden van Martin, nooit gezien Wuyts, en Herman Boonen won wel al de groene trui , Wout moet hem nog winnen. Jaren met elkaar vergelijken en renners is onmogelijk. Andere tijden later alle materialen en verzorging totaal anders. Alle voorgaande is geschiedenis.
 • Eric Couwels

  1 maand geleden
  Steek je énergie in de groene trui ipv in de gele van Roglic. Progacar gaat trouwens de Tour winnen. Roglic komt tekort, hij rijdt ook te défensief of kan hij niet beter?
 • jan sergooris

  1 maand geleden
  Wuyts is precies al vergeten toen Johan Bruyneel meer dan 20km voor het peloton uitreed met een goeie 20 sec voorsprong. En het tot de meet volhield. Dit is straf ,maar dat van Bruyneel vond ik toch nog straffer.
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Heeft nu al Tom Boonen voorbij gestoken in aantal tourritten dat gewonnen zijn en t'is nog niet gedaan De laatste tijdrit zou ook nog kunnen
 • Philemon Van Gucht

  1 maand geleden
  Wout, rij uw eigen ronde en blijf zo lang mogelijk in het geel, dat uw twee kopmannen zelf rijden voor wat ee waard zijn, laat U niet domineren.
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”