Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Amper één tijdrit en zwaar Alpenmenu maar “Evenepoel kan Tour in eerste 10 dagen dynamiteren”: ontdek hier Tour-parcours van 2023

Tour de FranceHet parcours van de Tour 2023 is bekend. Met 8 bergritten, 8 vlakke ritten en 4 heuvelritten is er voor ieders bek wat spek, al zijn de tijdrijders met slechts één chronorit van 22 kilometer heel erg karig bedeeld. Het meest in het oog springend is de terugkeer van de Puy de Dôme. Verder krijgt de Tour op de voorlaatste dag een apotheose in de Vogezen met een aankomst op Le Markstein. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen.

16 reacties

 • lode wijk

  3 maanden geleden
  Nieman moet kritiek hebben op de Fransen, de Belgen kunnen nog geen ronde ineensteken, er is al discutie over een kermis koers verre van een Ronde.
 • pierre de smet

  3 maanden geleden
  Lucien Mertens ; Dacht dat Vingegaard de tour niet ging rijden , en eerder zou gaan voor de giro dus Wout zal waarschijnlijk wel volgen . En denk niet dat we net als dit jaar een mooie tour mogen verwachten , tenzij die jonge Spaanse renner roet in het eten van Pogacar komt gooien .
 • Liliane Wuyts

  3 maanden geleden
  Dat kan Pogacar ook, en met toprenners in zijn ploeg.
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Niet amper maar één tijdrit en die is ook nog bergop waar Remco zijn voorsprong alléén kan uitbouwen. Zowel op de Puy de Dôme als op Markstein kan ie ook nog zijn tijdritcapaciteiten etaleren, gelukkig lijkt alleen PL niet wakker te liggen van één tijdrit méér of mìnder, éérst maar de Goedheiligman afwachten met Wout als zijn knecht die met verrassingen strooit..
 • Stephan Priem

  3 maanden geleden
  Wie wat gaat rijden wordt beslist door de ploegbazen en de sponsors, denk niet dat ze rekening houden met wat er hier allemaal geschreven wordt.
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”