Volledig scherm
PREMIUM

Alpecin-Fenix, het succesverhaal van twee broers uit de Kempen: “Niemand zal ooit kunnen zeggen dat Mathieu bij ons tijd of geld verloren heeft”

Tour de FranceHet begon twaalf jaar geleden met een handvol veldrijders. Een jongensdroom aan een keukentafel. Vandaag is de ploeg van de broers Roodhooft top in het wielrennen: ze zijn de grote favoriet voor de eerste gele trui van de Tour 2021. Het verhaal van de steile opgang van Alpecin-Fenix.

10 reacties

 • Nancy segers

  1 maand geleden
  Mooi voor de 2 broers. En wat een topteam hebben ze nu. Veel respect voor hen hoor 💯💯👍👍👍🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️
 • Rik Cappelle

  1 maand geleden
  Chapeau voor die brothers.
 • Roger Dubois

  1 maand geleden
  Respect voor die broers!!
 • Johan Van de Velde

  1 maand geleden
  Respect voor die tweebroers. Diepe buiging en hoed af.
 • robrecht Peeters

  1 maand geleden
  echte Kempenaars, koppig van aard zoals de keuterboeren daar die van de opbrengst van zandgrond akkers moesten rondkomen. Rik Van Looy nog zo'n voorbeeld ook nooit bang van werken geweest
 1. Bernard Hinault, zelf de ‘baas’ geweest, over de leider in Pogacar: “De nieuwe patron van het peloton”
  PREMIUM
  Tour de France

  Bernard Hinault, zelf de ‘baas’ geweest, over de leider in Pogacar: “De nieuwe patron van het peloton”

  De dominantie van Tadej Pogacar (22) kreeg er de voorbije dagen nog een dimensie bij. De Sloveen begint nu ook zijn autoriteit te laten gelden over andere renners – zie de manier waarop hij vrijdag twee collega’s terugfloot die op een ongepast moment in de aanval gingen. Vijfvoudige ex-Tourwinnaar Bernard Hinault deed in zijn tijd ook zulke dingen: “Ik zie het probleem niet.”
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.