Alaphilippe voert nummertje op en wipt naar geel na turbulente openingsrit met twee massale valpartijen

Tour de FranceJulian Alaphilippe heeft de eerste rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Franse wereldkampioen haalde het in Landerneau met een ferm nummer op de Côte de la Fosse aux Loups. De openingsetappe werd haast traditioneel ontsierd door enkele zware valpartijen.

29 reacties

 • pascal Vanderlinden

  7 maanden geleden
  Mooie overwinning door Alla maar niemand kon Mathieu of Wout nog brengen omdat gans hun ploeg langs de grond lag en ze er 20km voor de meet alleen voor stonden. Meeste werk werd gedaan door Gianni Vermeersch en Tim de Clerck die bijna 200km de kop van peloton trokken.
 • Liliane Vervliet

  7 maanden geleden
  Denkt nu iedereen dat de Tour gereden is ?
 • jean-luc gallet

  7 maanden geleden
  Wat een gemene, onsportieve houding van QS na de 1ste valpartij. H openlijk worden ze de ganse tour geviseerd door de andere ploegen die alle medewerking met QS uitsluiten.
 • maarten mouton

  7 maanden geleden
  Roger ik denk dat Van Aert echt wel nog kansen krijgt in de rest van de ronde: tijdritten, waaieretappes of het middengebergte. Veel kent ge er precies niet van.
 • Karel Dierckx

  7 maanden geleden
  Een Nederlandstalige die dan wel "allez" gebruikt, Lisette Nelissen? Kans dat het een Franstalige is lijkt me toch een pak groter.
 1. Massale valpartij, Pogacar maakt zich boos op vluchters en masterclass van Mohoric: bekijk de hoogtepunten van Tourrit 19
  Play
  Tour de France
  9

  Massale valpartij, Pogacar maakt zich boos op vluchters en master­class van Mohoric: bekijk de hoogtepun­ten van Tourrit 19

  Ritzege nummer twee voor Matej Mohoric in deze Tour de France. De Sloveen sloot al vroeg op de dag aan in de vlucht, gooide als eerst de knuppel in het hoenderhok in de kopgroep en trok er dan 25 kilometer voor de meet alleen op uit, om met een minuut voorsprong in Libourne aan te komen. Een masterclass. Bekijk hieronder de hoogtepunten van etappe negentien.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.