Wout van Aert op z’n tijdritfiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert op z’n tijdritfiets. © BELGA

20 posities getest, twee sessies per week:
de geboorte van tijdrijder ‘Watt’ van Aert

Tour de FranceDat hij hard kon rijden? Ja. Maar dat Wout van Aert topfavoriet zou zijn in een tijdrit in de Tour? Niemand die dat afgelopen winter had zien aankomen. Op zoek naar duiding bij een fenomeen.

3 reacties

 • patrick isenborghs

  2 jaar geleden
  desmet hou je mond man ! Zulke dingen gebeuren nu eenmaal en kan de beste overkomen in het heetst van de strijd . De reden zal wel meerdere oorzaken hebben op het einde van een tijdrit , vermoeidheid begint, stress , en onderschat ook niet de man in de volgwagen die de renner op de hoogte schreeuwd over de tussentijden van andere renners en zo de druk nog een lat hoger legt . Pure pech !
 • Peter VAN DEN BROECKE

  2 jaar geleden
  Mr Millian...geloof dat je de verkeerde Van Aert voor hebt....Hij stond nergens ?...waarschijnlijk de verkeerde sport bekeken en je kan moeilijk zeggen dat hij zich niet heeft laten tonen in de TDF. Raar besluit van u.....
 • Alex Millian

  2 jaar geleden
  grappig hoe hij zogezegd ineens topfavoriet is voor een tijdrit in de TDF, de jaren ervoor, ook als volwassen man, stond hij nergens, en dat heb je met zoveel wielrenners (Alaphilippe); ineens op 2-3 maand tijd rustperiode in de winter, komen ze terug van onbekende wielrenner, naar TOPFAVORIET! Hahahah domme wielerfans toch, dat jullie zo naive zijn, en de media ook!
 1. Van Aert en co maken statement tegen racisme, Bradley Wiggins vindt actie amateuristisch: “Dit is belachelijk”
  Tour de France

  Van Aert en co maken statement tegen racisme, Bradley Wiggins vindt actie amateuris­tisch: “Dit is belache­lijk”

  Heeft u het gisteren opgemerkt? Veel renners, onder wie Wout van Aert, verschenen aan de start van de laatste Tourrit met aangepaste mondmaskers waarop anti-racismeslogans geschreven stonden met een zwarte stift. Een mooi gebaar. Al was de uitwerking volgens ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins nogal amateuristisch. “Dit was belachelijk”, aldus de Brit.
 1. Mads Pedersen: "Stuyven leverde schitterend werk in de slotkilometer"
  Play
  Wielrennen

  Mads Pedersen: "Stuyven leverde schitte­rend werk in de slotkilome­ter"

 2. REACTIES. Van Avermaet: “Ik was op de afspraak waar het moest - Wellens: “Onzichtbaar openingsweekend”
  Play
  Wielrennen
  8

  REACTIES. Van Avermaet: “Ik was op de afspraak waar het moest - Wellens: “Onzicht­baar openings­week­end”

  28 februari