De toekomstige fietstunnel in Torhout.
Volledig scherm
De toekomstige fietstunnel in Torhout. © RV

Werken voor aanleg van fietstunnel zijn gestart, hinder in de Tuinstraat

Ter hoogte van de spoorweg in de Tuinstraat en het einde van de Lichterveldestraat starten de voorbereidende werken voor een fietstunnel. Dit werk maakt deel uit van de aanleg van de fietssnelweg tussen Torhout en Lichtervelde en wordt mee gefinancierd door EFRO, het Agentschap Wegen en Verkeer en de provincie West-Vlaanderen.

 1. Johan Allaert (58), van paleiswacht van Boudewijn en Fabiola tot wijkagent in Woumen: “Het Heizeldrama blijft op mijn netvlies gebrand”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Johan Allaert (58), van paleis­wacht van Boudewijn en Fabiola tot wijkagent in Woumen: “Het Heizeldra­ma blijft op mijn netvlies gebrand”

  Wie kan zeggen dat hij jaren de koninklijke familie heeft bewaakt, paraat stond aan supermarkten ten tijde van de Bende van Nijvel én het Heizeldrama van heel dichtbij heeft meegemaakt? Politieman Johan Allaert (58) deed het allemaal. Maar in het West-Vlaamse dorpje Woumen kenden ze hem de jongste jaren vooral als wijkagent. Na een rijkgevulde carrière bij 37 jaar hangt de Lichterveldenaar zijn kepie aan de haak. “Al die jaren in Brussel wogen op mijn gezinsleven en ik koos uiteindelijk voor een job dichter bij huis”, vertelt hij.
 2. Oversterfte door corona en hittegolf hoogst in Koekelare, Koksijde en Middelkerke
  Regio

  Oversterf­te door corona en hittegolf hoogst in Koekelare, Koksijde en Middelker­ke

  Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft een overzicht gepubliceerd van de oversterfte in 2020. Oversterfte betekent dat er meer overlijdens zijn dan verwacht op basis van observaties van de voorbije jaren. En die oversterfte is vorig jaar erg hoog, door de coronacrisis én de hittegolf. In 2020 werden voorlopig iets meer dan 127.000 overlijdens geregistreerd in ons land. Dat zijn zo'n 18.000 overlijdens of 17 procent meer dan in 2019.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama