Isabel Dekoninck van Vicini: "We gaan een extra ingang maken aan de achterzijde van de zaak."
Volledig scherm
PREMIUM
Isabel Dekoninck van Vicini: "We gaan een extra ingang maken aan de achterzijde van de zaak." © Benny Proot

Torhoutse horecazaken op de Markt kijken aan tegen 10 maanden werken voor de deur: “In ruil voor nieuw en attractief plein, moeten we op onze tanden bijten”

TorhoutHorecazaken op de Markt in Torhout krabben zich stilaan in de haren, want vanaf maandag starten de tien maanden durende werken op hun plein. Na de verplichte coronasluiting wacht hen dus een nieuwe uitdaging. Sommige zaken sluiten noodgedwongen, andere blijven open in de hoop dat de trouwe klanten zullen blijven komen. “We krijgen de garantie dat we altijd bereikbaar zijn, daar trekken we ons aan op", zegt Olivier Moyaert van bistro Les Amis.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  De politiezone Kouter heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ en voerde ook op het grondgebied van Torhout controles uit. Op de Rijksweg in Torhout werden zestien autobestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Daarvan blies één iemand ‘alarm’. Die bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt voor drie uren. Daarnaast werden er echter ook diverse andere inbreuken vastgesteld. Zo waren er twee onmiddellijke inningen voor inhalen over een doorlopende witte streep en twee pv’s van waarschuwing voor inbreuken op het rijbewijs en de verzekering.