Eén van de affiches waarop Mauri Vansevenant uit Torhout aangemoedigd wordt in Tokio.
Volledig scherm
Eén van de affiches waarop Mauri Vansevenant uit Torhout aangemoedigd wordt in Tokio. © RV

Torhout supportert voor drie Olympiërs met affiches

TorhoutMet Julie Van De Velde en Mauri Vansevenant vertegenwoordigen vanaf vrijdag 23 juli twee Torhoutenaars ons land in het wielrennen, terwijl het paard Hot Chocolate Van de Kwaplas met het Franse dressuurteam in Tokio te zien zal zijn.

 1. Onze weekendtips: Leffingeleuren, landbouwweekend en speurtocht voor het gezin

  Onze weekend­tips: Leffinge­leu­ren, landbouw­week­end en speurtocht voor het gezin

  Al 43 edities lang houdt Leffingeleuren maar één doel voor ogen: fantastische muziek aanbieden in een prachtig kader. Vrijdag, zaterdag en zondag krijgen nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen. Zo staan op vrijdag Raketkanon, The Warlocks, Jacobin en Higkick Wizzard gepland. Op zaterdag mogen Steve Gunn, Charlotte Adigery, Brutus, Bill Ryder-Jones, The Germans, Susobrino en Gravelroad het beste van zichzelf geven. Ook de moeite: de livesessie van het voormalige radioprogramma Duyster in de dorpskerk. De laatste festivaldag wordt afgesloten door Whispering Sons, De Staat, Bedouine, Jordan Mackampa en The Mystery Lights. Zaterdag- en weekendtickets zijn al uitverkocht, maar voor vrijdag en zondag zijn er wel nog kaarten beschikbaar. Leffingeleuren biedt ook al tal van gratis randanimatie, optredens en drank- en eetkraampjes rond de kerk aan. Alle info: www.leffingeleurenfestival.be.
 1. Eindelijk weer toogpraat! Deze 7 bruine cafés in Brugge en aan de kust móét je een bezoekje brengen
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge/Beernem/Torhout/Zedelgem

  Eindelijk weer toogpraat! Deze 7 bruine cafés in Brugge en aan de kust móét je een bezoekje brengen

  Driewerf hoera! We mogen eindelijk weer aan de toog hangen in de kroeg. Dat bevordert niet alleen het sociaal contact, ook de cafébaas is daar natuurlijk bijzonder blij mee. En het schept een leuke sfeer in de tent. De ene toog is natuurlijk de andere niet, daarom selecteerden we voor jou zeven leuke adresjes in Brugge en aan de kust waar je zeker eens geweest moet zijn. Santé!
 2. Voldoende sociale woningen of niet? Zo staan onze gemeenten ervoor: Brugge veruit de beste, Jabbeke op het matje geroepen
  PREMIUM
  Brugge/Jabbeke

  Voldoende sociale woningen of niet? Zo staan onze gemeenten ervoor: Brugge veruit de beste, Jabbeke op het matje geroepen

  Ongeveer 1 op de 3 West-Vlaamse gemeenten zal tegen 2025 niet het aantal sociale woningen bouwen zoals door Vlaanderen is opgelegd. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio is Brugge veruit de beste leerling van de klas, maar bengelt Jabbeke met een tekort van 60 sociale woningen helemaal onderaan. “En toch zullen we ons streefcijfer halen”, stelt Jabbeeks schepen Paul Storme (CD&V). Bekijk hieronder de cijfers voor uw gemeente.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).