De activiteiten gaan donderdag door in De Mast.
Volledig scherm
De activiteiten gaan donderdag door in De Mast. © Google Street View

Speelpleinwerking verhuist door de hitte naar binnen

De speelpleinwerking in De Warande in Torhout verhuist donderdagnamiddag naar zaal De Mast.

 1. Schooldirecteur Marc Slosse blijft meer dan 3 jaar na dood Yamen (6) aan schoolpoort ijveren voor betere infrastructuur: “Beeld blijft voor altijd op netvlies gebrand”
  PREMIUM
  Brugge

  Schooldi­rec­teur Marc Slosse blijft meer dan 3 jaar na dood Yamen (6) aan school­poort ijveren voor betere infrastruc­tuur: “Beeld blijft voor altijd op netvlies gebrand”

  Begin 2017 beleefde Marc Slosse zijn zwartste dag als directeur van het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. Een 6-jarig jongetje belandde er vlak voor de schoolpoort met zijn fiets onder een vrachtwagen. Yamen stierf even later in het ziekenhuis. De school en bij uitbreiding heel Brugge bleef in shock achter. Het ongeval doet denken aan de omstandigheden waarin vorige maand Kato (12) om het leven kwam in Zwevegem. “Mijn eerste reflex was: toch niet weer een kind dat op weg is naar school. Dat kan niet waar zijn. Maar dat was het helaas wel”, zegt Marc, die sinds het ongeval harder dan ooit werkt aan een veiligere schoolomgeving. De andere afleveringen in het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.
 2. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”