Zowel de Volkswagen als de Mercedes zijn na de zware klap allicht rijp voor de schroothoop
Volledig scherm
Zowel de Volkswagen als de Mercedes zijn na de zware klap allicht rijp voor de schroothoop © JHM

Slechts twee lichtgewonden na zwaar verkeersongeval op Rijksweg Torhout, veel verkeershinder

Op de Rijksweg N35 in Sint-Henricus (Torhout) vielen vrijdagmiddag gelukkig slechts twee lichtgewonden bij een zwaar verkeersongeval. 

 1. Na maand met zeven dodelijke slachtoffers in West-Vlaanderen doet gouverneur Carl Decaluwé oproep: “Verplicht het dragen van een fietshelm”
  PREMIUM

  Na maand met zeven dodelijke slachtof­fers in West-Vlaanderen doet gouverneur Carl Decaluwé oproep: “Verplicht het dragen van een fietshelm”

  Zeven dodelijke fietsslachtoffers, plus heel wat (zwaar)gewonden: september was een gitzwarte maand in West-Vlaanderen. Gouverneur Carl Decaluwé ziet de ongevallen met lede ogen aan en komt met een duidelijke boodschap: “Verplicht de fietshelm voor jong en oud”. Hij stelt bij de start van de donkerste maanden van het jaar ook hallucinante cijfers voor, waaruit blijkt dat 47 procent van de schoolgaande jeugd niet in orde is met de fietsverlichting. Bij de Fietsersbond hameren ze vooral op een andere mentaliteit bij automobilisten. “Waarom kan een vrachtwagen nog steeds in een schoolomgeving rijden op het moment dat jongeren van en naar school fietsen?”, stelt Wies Callens, die ook voor strengere controles in fietszones pleit. Deel 1 van het Fietsdossier West-Vlaanderen.
 1. Schooldirecteur Marc Slosse blijft meer dan 3 jaar na dood Yamen (6) aan schoolpoort ijveren voor betere infrastructuur: “Beeld blijft voor altijd op netvlies gebrand”
  PREMIUM
  Brugge

  Schooldi­rec­teur Marc Slosse blijft meer dan 3 jaar na dood Yamen (6) aan school­poort ijveren voor betere infrastruc­tuur: “Beeld blijft voor altijd op netvlies gebrand”

  Begin 2017 beleefde Marc Slosse zijn zwartste dag als directeur van het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. Een 6-jarig jongetje belandde er vlak voor de schoolpoort met zijn fiets onder een vrachtwagen. Yamen stierf even later in het ziekenhuis. De school en bij uitbreiding heel Brugge bleef in shock achter. Het ongeval doet denken aan de omstandigheden waarin vorige maand Kato (12) om het leven kwam in Zwevegem. “Mijn eerste reflex was: toch niet weer een kind dat op weg is naar school. Dat kan niet waar zijn. Maar dat was het helaas wel”, zegt Marc, die sinds het ongeval harder dan ooit werkt aan een veiligere schoolomgeving. De andere afleveringen in het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement