Pluimveeslachterij Lammens in Torhout.
Volledig scherm
Pluimveeslachterij Lammens in Torhout. © JVK

Rechter legt geen straffen op in zaak rond koppelbazerij bij Torhoutse pluimveeslachterij

TorhoutDe Brugse strafrechter heeft de eenvoudige schuldigverklaring uitgesproken voor een 50-jarige Turkse Gentenaar in een zaak van koppelbazerij. Alper T. leverde met een illegaal interimkantoor personeel aan pluimveeslachterij Lammens in Torhout. Hij riskeerde 18 maanden cel, maar volgens de rechtbank werd de redelijke termijn overschreden.

  1. Buurtbewoners verzetten zich tegen komst van project met 61 wooneenheden op voormalige schoolsite: “We vrezen voor het groen en de verkeersveiligheid”
    Ruddervoorde

    Buurtbewo­ners verzetten zich tegen komst van project met 61 wooneenhe­den op voormalige schoolsite: “We vrezen voor het groen en de verkeers­vei­lig­heid”

    In Ruddervoorde loopt een openbaar onderzoek voor de komst van een groot project met 61 woningen en appartementen op de voormalige site van bassisschool De Verwondering. Buurtbewoners zijn niet te spreken over de plannen van projectontwikkelaar Degroote en gaan bezwaar aantekenen. “Het groen dreigt te verdwijnen en een grote verkeersdrukte staat ons te wachten”, zeggen ze. De vastgoedgroep zelf nuanceert.