Stockfoto's Politie
Volledig scherm
Stockfoto's Politie © Benny Proot

Politie onderzoekt inbraak in appartement

TorhoutIn de Sint-Rembertlaan in Torhout is maandag ingebroken in een appartement. 

 1. Westhoek wordt geen Landschapspark: Natuurpunt ontgoocheld, Voka en ABS opgelucht
  Westhoek

  Westhoek wordt geen Landschaps­park: Natuurpunt ontgoo­cheld, Voka en ABS opgelucht

  De Westhoek dingt niet langer mee naar de titel van Landschapspark. Het ontbreken van een draagvlak in 14 gemeenten die deel zouden uitmaken van het gebied, speelde mee in de beslissing van de jury. “Helaas zijn politici en middenveld er niet in geslaagd om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “Het gebrek aan een wetgevend kader en bijhorende rechtsonzekerheid voor onze ondernemers kon mogelijk een rem betekenen op de economische groei van de regio”, klinkt het dan weer bij werkgeversorganisatie Voka.
 2. 17-jarig meisje in KTA-afdeling bijt politieman bij verhoor over mogelijke diefstal
  Oostkamp/Brugge

  17-jarig meisje in KTA-afdeling bijt politieman bij verhoor over mogelijke diefstal

  Het Centrum Leren en Werken in Oostkamp, dat deel uitmaakt van KTA Brugge, is vrijdagnamiddag opgeschrikt door een incident van agressie. Een oproep voor een diefstal in een klaslokaal draaide uit op een vechtpartij. “Een van onze politiemensen liep een bijtwonde op”, zegt Lien Vermeersch, woordvoerster van de politie Het Houtsche. “Absoluut niet te tolereren", reageert Greet Verleye van de overkoepelende Impact Scholengroep.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Voorlopig slechts één vertrekker bij KM Torhout, dat ook al twee nieuwkomers voorstelt
  voetbal derde nationale A

  Voorlopig slechts één vertrekker bij KM Torhout, dat ook al twee nieuwko­mers voorstelt

  Derdenationaler KM Torhout, derde in de stand op één punt van Lebbeke en negen van leider Oostkamp, was de voorbije weken druk in de weer om de kern van volgend seizoen samen te stellen. Voorlopig gaven al heel wat spelers aan te blijven en liet enkel Aäron Belpaire een vertrekwens uit. Met Bjarne Cardon en Jasper Cornillie stelt het ook al twee nieuwe gezichten voor.