Archeologen van RAAP zijn alweer gestart aan onderzoeken op de Markt in Torhout, maar de andere zijde is wel al afgewerkt
Volledig scherm
Archeologen van RAAP zijn alweer gestart aan onderzoeken op de Markt in Torhout, maar de andere zijde is wel al afgewerkt © BHT

Nieuwe Markt bijna klaar? Dat vraagt om een feest, en de stad trakteert

TorhoutAlle Torhoutenaars worden op dinsdag 23 augustus om 18.30 uur verwelkomd door het stadsbestuur om het glas te heffen. De Markt is immers al voor een groot deel afgewerkt.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloosheid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrijding van dak- en thuisloosheid”
  Oostende/Middenkust

  Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloos­heid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrij­ding van dak- en thuisloos­heid”

  De lokale besturen van Oostende, Bredene, Middelkerke, De Haan, Oudenburg, Ichtegem en Gistel slaan de handen in elkaar om op 28 oktober een lokale telling dak- en thuislozen te organiseren. Deze telling gebeurde reeds in andere regio’s en grootsteden en biedt een schat aan informatie om het beleid gericht te kunnen bijsturen in de bestrijding van dak- en thuisloosheid. Oostende neemt de regierol op zich voor de regio Middenkust.