Het ongeval vond plaats op de E403 in Torhout.
Volledig scherm
Het ongeval vond plaats op de E403 in Torhout. © BELGA

Kettingbotsing met vijf wagens veroorzaakt fileleed op E403

TorhoutOp de E403 in Torhout zijn dinsdagvoormiddag vijf wagens betrokken geraakt bij een kettingbotsing. Niemand raakte gewond.

 1. Slagers Liselotte en David vonden elkaar in het vak én in de liefde, en bundelen de krachten: “Ons verhaal voelt aan als een sprookje”
  PREMIUM
  Brugge-Oostkamp

  Slagers Liselotte en David vonden elkaar in het vak én in de liefde, en bundelen de krachten: “Ons verhaal voelt aan als een sprookje”

  Sinds enkele weken sloot slagerij-traiteur De Smedenpoort, langs de Gistelsesteenweg 86 in Brugge, definitief zijn deuren. Zaakvoerster Liselotte D’Hoore (39), die van opleiding slager is, vond opnieuw de liefde bij David De Loof (47), die al 15 jaar zijn eigen slagerij runt in Moerbrugge. Het tweetal slaat nu ook op professioneel vlak de handen in elkaar als slagerij David & Liselotte. “Met 2 sta je veel sterker dan alleen: dit voelt voor ons allebei aan als een sprookje”.
 2. Onze weekendtips: Leffingeleuren, landbouwweekend en speurtocht voor het gezin

  Onze weekend­tips: Leffinge­leu­ren, landbouw­week­end en speurtocht voor het gezin

  Al 43 edities lang houdt Leffingeleuren maar één doel voor ogen: fantastische muziek aanbieden in een prachtig kader. Vrijdag, zaterdag en zondag krijgen nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen. Zo staan op vrijdag Raketkanon, The Warlocks, Jacobin en Higkick Wizzard gepland. Op zaterdag mogen Steve Gunn, Charlotte Adigery, Brutus, Bill Ryder-Jones, The Germans, Susobrino en Gravelroad het beste van zichzelf geven. Ook de moeite: de livesessie van het voormalige radioprogramma Duyster in de dorpskerk. De laatste festivaldag wordt afgesloten door Whispering Sons, De Staat, Bedouine, Jordan Mackampa en The Mystery Lights. Zaterdag- en weekendtickets zijn al uitverkocht, maar voor vrijdag en zondag zijn er wel nog kaarten beschikbaar. Leffingeleuren biedt ook al tal van gratis randanimatie, optredens en drank- en eetkraampjes rond de kerk aan. Alle info: www.leffingeleurenfestival.be.
 3. Zo reageert Kortemark op stijgende prijzen: “Nog geen 
nieuwe technische loods én niet alle dorpshuizen verwarmd”
  PREMIUM
  Kortemark

  Zo reageert Kortemark op stijgende prijzen: “Nog geen nieuwe technische loods én niet alle dorpshui­zen verwarmd”

  De gemeente Kortemark heeft een plan klaar dat een antwoord moeten bieden op de stijgende energieprijzen. “Als die zo hoog blijven, komt dat neer op een meerkost van minstens 1,2 miljoen euro per jaar. De indexering van de lonen van het gemeentepersoneel kost ook nog eens minstens een half miljoen euro extra per jaar”, berekende burgemeester Karolien Damman (CD&V). Daarom pakt de gemeente met een resem maatregelen uit.