De speciale eenheden bij de woning in de Rembrandtlaan in Torhout, waar de man zich verschanste.
Volledig scherm
De speciale eenheden bij de woning in de Rembrandtlaan in Torhout, waar de man zich verschanste. © Jan Van Maele

Jongeman (19) die politie bedreigde met mes en zich verschanste in woning is aangehouden

TorhoutDe 19-jarige Torhoutenaar die dinsdag de politie bedreigde met een mes en vervolgens door de speciale eenheden moest overmeesterd worden, is aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter op verdenking van gewapende weerspannigheid en bedreigingen. De jongeman kampt met zware psychische problemen.

 1. Nog tot in juni werken in de Hofstraat, maar handelaars komen creatief uit de hoek: “Moeilijk bereikbaar, maar online is er meer mogelijk”
  PREMIUM
  Torhout

  Nog tot in juni werken in de Hofstraat, maar handelaars komen creatief uit de hoek: “Moeilijk bereikbaar, maar online is er meer mogelijk”

  Het centrum van Torhout blijft kreunen onder wegenwerken. Na de grootschalige renovatie van de Markt zijn nu een aantal zijstraten aan de beurt. De rioleringswerken in onder andere de Hofstraat bezorgen de handelaars daar kopzorgen, al springen ze er creatief mee om. “Als studenten niet tot bij ons raken, kunnen ze hun eindwerken vanaf nu ook digitaal laten afdrukken”, zegt Jochen Vandendriessche van Ctrl+c.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. Gewapende man met psychische problemen verschanst zich urenlang in woning: speciale eenheden moeten hem overmeesteren
  Torhout

  Gewapende man met psychische problemen verschanst zich urenlang in woning: speciale eenheden moeten hem overmeeste­ren

  In de Rembrandtlaan in Torhout heeft een man zich dinsdagnamiddag urenlang verschanst in zijn woning. De jonge Torhoutenaar bedreigde de politie met een mes en wilde niet naar buiten komen. De opgeroepen speciale eenheden (DSU) konden de bewoner uiteindelijk overmeesteren. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het ziekenhuis. “Ik heb nooit gedacht dat zoiets hier kon gebeuren”, reageert een buurtbewoonster.