De beklaagde bracht onder meer cannabis aan de man. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De beklaagde bracht onder meer cannabis aan de man. (illustratiebeeld) © AP

“Ik kan in legale cannabiskwekerij werken”: veroordeelde dealer probeert voorwaarden op bijzondere manier na te leven

TorhoutEen veroordeelde drugsdealer uit Torhout dreigt anderhalf jaar na zijn veroordeling alsnog 20 maanden in de gevangenis te vliegen, omdat hij z’n voorwaarden niet zou hebben nageleefd. “Aan de probatiecommissie verklaarde hij zelfs dat hij een aanbod had gekregen om in een legale cannabiskwekerij te gaan werken”, sneerde de procureur.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Baggerwerken moeten vijvers van kasteel van Loppem aantrekkelijker maken: “Die 18.000 bezoekers per jaar willen we nog wat opkrikken”
  Zedelgem/Brugge

  Baggerwer­ken moeten vijvers van kasteel van Loppem aantrekke­lij­ker maken: “Die 18.000 bezoekers per jaar willen we nog wat opkrikken”

  In het park van het kasteel van Loppem zijn grote baggerwerken, bekostigd door de gemeente en de Vlaamse overheid, aan de gang. Het is 17 jaar geleden dat dat nog eens gebeurde. Het werk moet de vijvers rond het kasteel aantrekkelijker maken. “We willen graag méér bezoekers voor het kasteel én het doolhof, want het potentieel is enorm", zegt Isabelle van Caloen.