De Markt in Torhout wordt heraangelegd: veel handelaars zullen de wekelijkse markt hard missen
Volledig scherm
De Markt in Torhout wordt heraangelegd: veel handelaars zullen de wekelijkse markt hard missen © Benny Proot

Handelaars en marktkramers starten petitie tegen verhuis woensdagmarkt

TorhoutIn het Torhoutse Stadskantoor is donderdag een petitie overhandigd tegen de geplande verhuizing van de woensdagmarkt naar de Industrielaan.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”
  PREMIUM
  Ichtegem

  Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”

  Na het overlijden van z’n echtgenote verwerkte de Ichtegemse kunstenaar Irénée Duriez (71) zijn verdriet in een kunstwerk. Hij plaatste het bronzen beeld van 150 kilogram naast het graf van z'n vrouw op de plaatselijke begraafplaats, maar afgelopen vrijdag bleek het daar plots verdwenen. “Een laffe diefstal”, zegt Irénée kwaad. Ook burgemeester Jan Bekaert (WIT) reageert geschokt.