Het gerecht is een onderzoek gestart naar de gynaecoloog, het AZ Delta in Torhout opent ondertussen een meldpunt
Volledig scherm
PREMIUM
Het gerecht is een onderzoek gestart naar de gynaecoloog, het AZ Delta in Torhout opent ondertussen een meldpunt © Benny Proot/RV

Gynaecoloog die eigen sperma zou gebruikt hebben voor kunstmatige inseminaties reageert: "Ik heb toch geen moord begaan?”

TorhoutEen dag nadat hij in opspraak kwam omdat hij in de jaren 1980 z’n eigen sperma zou gebruikt hebben bij kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis, zit gynaecoloog Geert V. (70) allesbehalve in zak en as. De arts neemt een advocaat onder de arm en klinkt strijdvaardig. “Ik beging geen misdrijf”, zegt hij. “Ik heb gewoon mensen geholpen.” Bij het AZ Delta kwamen intussen al een 10-tal meldingen binnen van ongeruste ouders of donorkinderen.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Trekker uitgebrand op terrein ruitertornooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichterlaaie”
  Lichtervelde/Leke/Klemskerke

  Trekker uitgebrand op terrein ruitertor­nooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichter­laaie”

  Langs de Grietestraat in Lichtervelde, op de grens met Torhout, is woensdagmorgen een vrachtwagen uitgebrand. Dat gebeurde op het terrein waar de voorbije twee weekends een ruitertornooi plaatsvond. “Er was niks tegen te beginnen”, zegt chauffeur Geert Germonpré uit Leke. “Het enige wat we konden doen, was ons uit de voeten maken.”