In De Mast in Torhout werd het 10.000ste vaccin geplaatst.
Volledig scherm
In De Mast in Torhout werd het 10.000ste vaccin geplaatst. © Benny Proot

Godelieve (67) krijgt als 10.000ste vaccin in De Mast

TorhoutDe vaccinaties in vaccinatiecentrum de Mast in Torhout verlopen vlot. Op donderdag 29 april werd het 10.000ste vaccin geplaatst.

 1. Huis van het Kind Ichtegem gaat voor een gesmeerde zomervakantie met sensibiliseringscampagne: “We zoeken nog een leuke naam voor onze mascotte”
  Ichtegem

  Huis van het Kind Ichtegem gaat voor een gesmeerde zomervakan­tie met sensibili­se­rings­cam­pag­ne: “We zoeken nog een leuke naam voor onze mascotte”

  Huis van het Kind Ichtegem gaat voor een gesmeerde zomervakantie en dat mag je gerust letterlijk nemen. Tijdens alle zomeractiviteiten – buitenschoolse kinderopvang, jeugdkampen en speelpleinwerking – wordt maximaal ingezet op het smeren van zonnecrème. 5 zonnecrèmedispensers en een heuse zomermascotte zullen hierbij helpen.
 2. Gebruikte West-Vlaamse gynaecoloog eigen sperma voor kunstmatige bevruchtingen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”
  Play
  Torhout

  Gebruikte West-Vlaam­se gynaeco­loog eigen sperma voor kunstmati­ge bevruchtin­gen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”

  Een gepensioneerde West-Vlaamse gynaecoloog heeft in de jaren 1980 mogelijk zijn eigen sperma gebruikt om kunstmatige bevruchtingen uit te voeren in het toenmalige Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Een donorkind ontdekte dat via DNA- en stamboomonderzoek, zo bevestigt de vzw Donorkinderen. Het parket van Kortrijk zegt intussen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Steph Raeymaekers, voorzitter van Donorkinderen vzw en zelf donorkind, was in Terzake duidelijk. “Ik ken een aantal casussen die te grof voor woorden zijn als ze naar buiten komen. En dit is de eerste.” De gynaecoloog in kwestie reageert zelf kort.