De speciale eenheden bij de woning in de Rembrandtlaan in Torhout, waar de man zich verschanste.
Volledig scherm
De speciale eenheden bij de woning in de Rembrandtlaan in Torhout, waar de man zich verschanste. © Jan Van Maele

Gewapende man met psychische problemen verschanst zich urenlang in woning: speciale eenheden moeten hem overmeesteren

TorhoutIn de Rembrandtlaan in Torhout heeft een man zich dinsdagnamiddag urenlang verschanst in zijn woning. De jonge Torhoutenaar bedreigde de politie met een mes en wilde niet naar buiten komen. De opgeroepen speciale eenheden (DSU) konden de bewoner uiteindelijk overmeesteren. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het ziekenhuis. “Ik heb nooit gedacht dat zoiets hier kon gebeuren”, reageert een buurtbewoonster.

 1. Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  De politiezone Kouter heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ en voerde ook op het grondgebied van Torhout controles uit. Op de Rijksweg in Torhout werden zestien autobestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Daarvan blies één iemand ‘alarm’. Die bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt voor drie uren. Daarnaast werden er echter ook diverse andere inbreuken vastgesteld. Zo waren er twee onmiddellijke inningen voor inhalen over een doorlopende witte streep en twee pv’s van waarschuwing voor inbreuken op het rijbewijs en de verzekering.
 2. Vaccinatiecentrum Gistel kampt met personeelstekort en zoekt extra vaste medewerkers: “Willen versnelling hoger schakelen”
  Gistel/Oudenburg/Ichtegem

  Vaccinatie­cen­trum Gistel kampt met personeels­te­kort en zoekt extra vaste medewer­kers: “Willen versnel­ling hoger schakelen”

  Het toedienen van de boosterprikken in het vaccinatiecentrum in de Rochesterlaan in Gistel verloopt trager dan coördinator Lore Cortvriendt zou willen. “Door een personeelstekort en infrastructuurperikelen lopen we vertraging op. We zijn nog op zoek naar vaste medewerkers met een medische scholing, zoals verplegers en verpleegsters, om een versnelling hoger te kunnen schakelen”, duidt ze.